Ūdens Jānis Rubļevskis (koko) / 06.01.2007. 13:31 / #Dzīve / 5 komentāri

Cik daudz mēs zinam par ūdeni? Tas ir vienīgais elements, kas spēj pastāvēt visos agregātstāvokļos. Tas ir vienīgais, kas sasalstot izplešas nevis saraujas. Bez tā nevar izdzīvot neviens un nevar funkcionēt nekas. No tā ir cēlusies visa dzīvība. Tad kāpēc tieši ūdens ir tik svarīgs, lai mēs izdzīvotu?

Flash kādu mēnesi atpakaļ man iedeva 2006.gadā Krievijā uzņemtu dokumentālo filmu par lielajiem ūdens noslēpumiem. Ir forši, ka ir sava diezgan savdabīgā dzīves uztvere, bet vēl labāk ir tad, kad zinātnieki pastāsta, ka tā uztvere ir pamatota un pareiza.

Pati filma ir par to, ka nevis ūdens sastāvam ir lielākā nozīme, bet gan tā struktūrai. Līdz ar to viņi pamato ūdens spēju atcerēties un pat parāda kādā veidā šī atmiņa tiek veidota. Kā mēs esam tik tālu tikuši? Kāpēc piecdesmitgadīgam cilvēkam grūtāk intiutīvi aptvert jaunās tehnoloģijas kā četrus gadus vecam bērnam. Varbūt tāpēc, ka bērns to visu vienkārši saņem caur ūdens pieredzi?

Cilvēkā ūdens ir ļoti daudz un uz ūdens bāzes mēs arī esam “uzbūvēti”. Līdz ar to ir ļoti liela nozīme, kāds ūdens pašlaik ir katrā no mums, labs vai slikts, un kā mēs varam uz to iedarboties, lai padarītu šo ūdeni labāku, jo pat galvas sāpes ir atkarīgas no mūsu ūdens garastāvokļa, metaforiski runājot.

Un tātad, tas noteikti liksies nedaudz dīvaini, bet savas prombūtnes laikā, kuru pavadīju Bebrenē, es nolēmu, ka jāķeras pie ūdens strukturēšanas, jo zinātnieki pierādījuši, ka lielāko iedarbību uz ūdeni atstāj tieši cilvēku emocijas: labās un sliktās. Tā kā viņi arī atrada, kuras jūtas uzlabo ūdeni vislabāk, tad es arī mēģināju ar tām iedarboties uz ūdeni. Tāpēc es stāstīju ūdenim, ka es viņu mīlu un esmu tam pateicīgs par visu, ko tas dara manā labā, jo mīlestība un pateicība ir spēcīgākais, kas spēj ūdeni pārveidot uz labu. Katru rītu sveicinājos, vakarā novēlēju ar labu nakti, dalījos priekos pa dienu un ļāvu klausīties pozitīvu mūziku. “Sajucis prātā!”, jūs teiktu. “Tas no tā, ka dzīvojot vienatnē aiziet ciet!”, bet nē! Jau bērnībā es novēroju, ka tā ābelīte, ar kuru iespējami biežāk parunā, aug un ražo daudz labāk nekā ābelīte, ar kuru nerunā, lai arī mēslojums un laistīšana neatšķīrās.

Tā nu es vairāk kā divas nedēļas runāju ar ūdeni un tas palika visu laiku dzidrs un ļoti garšīgs, taču tad man bija nepieciešams uz trim dienām atbraukt uz Rīgu. Pēc atgriešanās ūdens bija sakaļķojies un negaršīgs – es to izlēju ārā. Nezinu, kas bija noticis, bet ūdens pārvērtās. Nu ko sakritība? Noskaties filmu un paskaties uz citām sakritībām – varbūt atklāsi kaut ko jaunu, bet varbūt atklāsi tikai to, ko tu jau zini! Varbūt sapratīsi, ka galvassāpes var izārstēt, vienkārši padomājot par laimīgāko brīdi savā mūžā, varbūt sapratīsi, ka katrs sliktais vārds atstāj ļoti sliktu iespaidu uz pilnīgi visiem apkārt esošajiem, katra negatīvā emocija apkārtējiem liek palikt negatīviem, katras dusmas padara dusmīgus pārējos, bet jautrība un mīlestība spēj padarīt pat dusmīgus cilvēkus daudz mīļākus.

P.S. Un nē, man neiet cieti. Reizēm vienkārši jāpadomā par kaut ko tādu, ko nevar izprast.

P.P.S. Iesaku izlasīt arī par ūdens skaistumu un bīstamību un par to, ka mīlestība maina ūdens struktūru (resursi ir krievu valodā).


Komentāri:

koko @ 30.10.2008. 18:46

AAA, es domāju, ka atkarīgs tikai no koncentrācijas spējas :D (par rādiusu)

AAA @ 30.10.2008. 07:04

Redzeeju es to filmu. Jauki kadri, tikai maz ticamiibas. Visu dienu staastiit glaazei uudens, kaa tu vinju miili - tieshaam ir stulbi, sevishkji njemot veeraa, ka vinss tevi taa arii nesagaidiija. Pieskaitam tam veel kontroles truukumu: droshi vien otru glaazi ar uudeni, kuram nesaki neko iepriecinoshu, Tu nenoliki kaiminju shkjuuniitii? Nu jaa, miilestiiba jau robezhas nepaziist, tomeer kaads ir miilas vaardu iedarbiibas radiuss?

pm @ 08.01.2007. 19:20

Tāa..interesanti, neparasta informācija.
Man uz palodzes stāv 3 tādas tīri dekoratīvas pudeles (jo viena par otru augstāka, interesanti izskatās) - varbūt saliet ūdeni un parunāt ar to? Bet tur jau pašam jābūt iekšā pozitīvām emocijām, lai uzturētu to h2o pie labas veselības.
Hehe, tad jau sanāk, ka uzbļausi pienam - viņš ņems un saskābs :D

koko @ 06.01.2007. 16:07

Nu piedod! Tā sanāca :D

cu @ 06.01.2007. 15:34

man vienkārši trūkst vārdu. Tu pārspēj pats sevi. Pa muti veļas ārā dimanti, tik aši, ka brīžiem bezmaz jāaizrijas.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.