Transformers: Revenge of the Fallen un Terminator Salvation Jānis Rubļevskis (koko) / 07.07.2009. 08:33 / #Filmas / 7 komentāri

Sestdien biju uztaisījis sev filmu dienu un aizgājis uz divām filmām, uz kurām var mierīgi iet viens, jo nekāda lielā romantika tur nav... Izvēle šādai vienatnīgai nodarbei jau sen bija kritusi uz šīm divām "robotfilmām", jo uz "lielo" tās jāiet skatīties tikai specefektu dēļ.

Pirmā dienas režīmā gadījās Transformers: Revenge of the Fallen. Teikšu godīgi - pārbāzts ar visādiem specefektiem, bet izsekot sižetam ir diezgan grūti... Tāds diezgan saraustīts... Ļoti daudz vietās zūd ticamības moments un jāsaka, kā, manuprāt, salīdzinājumā ar iepriekšējo daļu, šī bija kā tāda jēli novārīta ola. Ok - smuki roboti un smukas kauju ainas, bet reāla jēga nekāda... Tad jau var skatīties vecās transformeru multenes, kurām sižets pat bija sakarīgāks.

Filmai 5 kokoi no 10 un tie pieci arī tikai par specefektiem.

Uzreiz 10 minūtes pēc Transformeriem sēdēju jau atkal kinozālē ar popkornu rokās (nereāli ēst sagribējās - parasti es tā nedaru) un sāku skatīties Terminator Salvation. Jābrīdina uzreiz, ka šis "Terminatora" turpinājums nelīdzinās nevienam no iepriekš radītajiem "mākslas darbiem": nedz pirmajām trim filmām, nedz seriālam.

Ja godīgi, tad Terminator Salvation nemaz nav pārspīlēts ar visādiem specefektiem, bet pamats tiek likts uz cilvēku jūtām un pārdzīvojumiem. Beidzot arī var uzzināt, kā radusies "ŠvarcTerminator" sērija :D Tiesa gan, Švarcīts (tas vispār bija viņš?) šeit izskatās pēc manekena (gan jau datorgrafika), bet nekas - ātri vien viņu paspridzina un paliek tikai metāla skelets. Varat īpaši neuztraukties - kā jau vienmēr, viss beidzas ļoti labi. Man pāris vietās pazuda ticamības moments, protams, jo mana analītiskā domāšana nepieļauj neanalizēt visu redzēto - tā dīvaini ir, ka vienā brīdī pusrobotu/puscilvēku džekiņš atslēdz ar vienu sitienu pa galvu, bet citā brīdī tas pusrobots/puscilvēks dod normāli bietē ŠvarcTermītim :D

Terminatoram 8 kokoi no 10, bet var gadīties, ka manu viedokli ir ietekmējis pirmajā filmā malkotais alus.

P.S. Ja nav, kur likt naudu, tad var aiziet uz abām filmām, bet vairāk iesaku Terminatoru.


Komentāri:

Jippie @ 13.08.2009. 18:29

Es vel lidz sai dienai gaidu kad bus HD rips sim filmam, varbut esmu ko palaidis garam, nez.

Zumzum @ 28.07.2009. 09:04

Neesmu redzējusi uz nevienu, bet ja arī vēl kāds par bojevikiem izsakās - ka nepatīk, bet tomēr šie ir patikuši, tad laikam ir vērts! :)

@ 28.07.2009. 09:03

Neesmu redzējusi uz nevienu, bet ja arī vēl kāds par bojevikiem izsakās - ka nepatīk, bet tomēr šie ir patikuši, tad laikam ir vērts! :)

r00m @ 07.07.2009. 17:05

Abas filmas man ļoti patika! Bojeviki galīgi apriebušies, gribējās kko krutu! Abas filmas super :)

domkrats @ 07.07.2009. 10:05

Vienkārši nekur neredzu viņu aktieru sarakstos a tā jau nestrīdēšos, jo filmu vēl redzējis neesmu. :p

koko @ 07.07.2009. 08:53

Kā nu nebija :D Bija, tikai es šaubos, ka tas bija švarcītis! Vienkārši tas terminatora modelis ar Švarcīša ādu (nu un saku, pēc nereāla izskatījās - gan jau datorgrafika).

@ 07.07.2009. 05:52

Bāc! Kopš treilera iznākšanas nevarēju sagaidīt, kad parādīsies jaunie Transformeri, bet jo vairāk lasu atsauksmes, jo vairāk sliecos uz to, ka, ja iešu uz kinci, iešu uz kaut ko citu...

P.S. Šavarčīša jaunajā Terminatorā gan man liex nebija :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.