Trambulis Daugavpilī Jānis Rubļevskis (koko) / 13.10.2008. 08:23 / #Spams / 3 komentāri

Es tā īsti nespēju saprast, kāpēc Rīgā cilvēki mēdz sūdzēties par sabiedrisko transportu. Patiesībā, tramvaji, kas braukā par Rīgas ielām, ir kā mīkstas laiviņas mierīgā kanālā.

Kārtējo reizi pabraukāju ar "džimbuli" pa Daugavpili. Kaste tieši tā pati, kas kursēja pirms ~15 un vairāk gadiem, tikai nevar saprast: sliedes viņi sūdīgākas taisa vai tramvaja riteņi ir palikuši ovāli. Vietām tā riktīgi iekšas izkrata un sarunāties tādā ierīcē var tikai tad, ja paaugstina balss toni. Pie tam, nokrāsoti no ārpuses tie ir tikai tad, ja kāds grib virsū reklāmu, toties no iekšpuses neviens neaizraujās. Un vēl viena fīča - no sildītāja pūš aukstu gaisu, bet nevienam tas netraucē pacelt braukšanas cenas, kaut gan, ņemot vērā Rīgas izcenojumus, 30 santīmi neliekas man vairs nemaz tik daudz.

Pie visa sliktā varu pateikt vienu reāli labu lietu - tramvaju ceļi ierīkoti tā, ka autotransportam praktiski tie netraucē un otrādi. No viena pilsētas gala līdz otram tiku 15 minūtēs.

P.S. Pats smieklīgākais ir Daugavpils tramvaju uzņēmuma nosaukums: AS "Tramvaju Uzņēmums". Agrāk to nebiju ievērojis.

P.P.S. Ziedojiet jaunu tramvaju iegādei Daugavpilij!


Komentāri:

Krist2ps @ 16.10.2008. 20:12

Nu visur sava veida romantika :)

koko @ 13.10.2008. 11:39

Nu par intensitāti ir taisnība, toties viņi ir tur nenormāli lēni braucēji :D
Šarms, protams, ir :D

Mr.SergE @ 13.10.2008. 06:57

Bet ir jau tajā visā arī savs šarms. Man vienmēr ir nostaļģija pēc Daugavpils un tās satiksmes. Bet par to traucēšanu—tomēr jārēķinās arī ar to, ka satiksmes intensitāte ir kudiš mazāka, kā Rīgā.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.