The Air I Breathe [2007] Jānis Rubļevskis (koko) / 27.03.2008. 20:39 / #Filmas / 6 komentāri

Šodien, noguruma pārņemts, teicu brālim: "jānoskatās kāda filma!". "Kura?" viņš jautāja. "Es nezinu," sekoja spontāna atbilde un atarhivēju pirmo filmu, kas atradās mapītē downloads. Kas to tur ielicis un kāpēc? To noteikti zina tikai tas augstākais - ES, bet par to lai labāk zinātnieki strīdās, es tikmēr pastāstīšu par filmu.

Skatījos un brīnījos... Brīnījos un skatījos... un nekādi nesapratu - nu kā tā var, nu kā tā var? Lab` - laiks jokiem un laiks normālam tirgum [lasīt: bazaram].

The Air I Breathe mani tiešām aizrāva. Aizrāva ne jau fiziski uz priekšu, bet garīgi uz plašumu. Lai arī tagota [lasīt: marķēta ar atslēgvārdiem] kā krimiķis, drāma, romantika un trilleris, es vēl tomēr pieliktu klāt mistiskā fantastika. No Holivudas neko tādu šajā laikā nebju gaidījis, jo viņi kaut kā pēdējā laikā pārāk aizrāvušies ar specefektiem, bet nu - par patīkamo:

Filmā ir viss, ko grib redzēt - nedaudz fantastikas, nedaudz mīlestības, nedaudz pārdzīvojumu un nedaudz asiņu, bet visam pa virsu cietsirdības un mīlestības spēku savstarpējā cīņa pasaules kopējā apziņas juceklī... Un tad Tu domā: "bet kā? Kā tas ir iespējams. Viņš... Viņš visu zināja, viņš nemira veltīgi, bet vai viņš tiešām mira? Un vai vispār TO varēja kāds paredzēt?"

Tieši tā - filma, ko jāredz katram. Nu labi - atsaldēti urlapāni [lasīt: cilvēki ar zemu pašvērtējumu un galīgi nepareizu gaumi] varbūt nesapratīs, bet domājošs cilvēks būs vienkārši starā. Nav ne jausmas vai ir jau Latvijā rādīta vai nav, bet, ja tikai būs, tad es aiziešu un noskatīšos uz lielā ekrāna!

Kādas jūtas izsauca? Beigās mijās pārsteigums ar reālistiksumu, asaras ar prieku un visam pāri nesaprotams izbrīns par vispārējo kompozīciju kā tādu, bet visam pa virsu, kā tāds liels lietussargs, realitātes sajūta - tā ir un tā būs: nekas nav pārspīlēts (nu, ja neskaita vienu brīdi ar antenu un palagu, bet to pašiem jāredz).

Ja filma ilgst nedaudz vairāk kā pusotru stundu, tad lielu izbrīnu sagādāja tas, kādā veidā sižets spēja piesaistīt manu uzmanību. Pēc stundu ilgas skatīšanās likās, ka esmu tikko sācis... Un atrisinājums, protams, bija nu ļoti grūti paredzams, bet pašas beigas liek domāt, ka mēs savās smadzenēs apsvērsim nu ļoti daudzus variantus par tēlu rīcību, domāšanu un vadmotīviem.

Lieku blakus tādām filmām kā: The Butterfly Effect un Wanilla Sky sižeta interesantuma ziņā. Lai arī IMDB cilvēki ir iedevuši tikai 7.9 punktus no 10, es dodu 10 kokous no 10.


Komentāri:

Zandis @ 29.03.2008. 22:39

Ticamības moments pazuda filmas pašās beigās. Nu, nevarēja, vienkārši nevarēja tā soma uzkrist uz tās vecenes mašīnas. Pilnīgi un galīgi neiespējamā misija.

Māris @ 28.03.2008. 09:25

es jau ar teicu, ka laba ibio! daudzi netic. Man atkal atgādināja filmu Craš, ar tiem paralēlajiem notikumiem.

Mārcis @ 28.03.2008. 06:40

Jau 2x esmu redzējis! Filma konkrēti laba.

koko @ 28.03.2008. 06:05

Vēl nē.. Šodien? Nu piezvanīšu :D

Gastonz @ 28.03.2008. 06:04

P.S. Manu muterīti apsveici v-dienā? :)

Gastonz @ 28.03.2008. 06:03

OK, pierunāji, novilkšu!


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.