Skērī Jānis Rubļevskis (koko) / 12.09.2007. 06:12 / #Dzīve / 6 komentāri

Dīvaini. Tikai pirmo nedēļu nobastoju un jau sākas šis tas strebjams. Protams, septembris, un jāuzraksta par mācībām.

Esmu nedaudz sašutis, ka RTU DITF fakultātē akadēmiskās maģistratūras otrajam kursam (man) uztaisa tik anālu lekciju sarakstu. Viņiem nemaz laikam neienāk prātā, ka mūsdienās ar 100Ls stipendiju pat dzīvokli nevar noīrēt, kur nu vēl paēst un vienam otram uzturēt ģimeni. Kurā laikā strādāsim, ko, a?

Otrais sašutums, kas ir bijis sašutums jau kopš senseniem laikiem, ir docējošā personāla uzskats, ka pastāv tikai viņa (konkrētā docētāja, lai kas tas arī būtu: profesors, lektors vai vienkārši kaut kas) priekšmets, tāpēc bez maz vai katrā priekšmetā tu dabuj raut palagu dirsā, lai tikai visu paspētu.

Tagad parēķināsim nedaudz: pa nedēļu man ir 10 lekcijas, kur katra lekcija noris 1.5 stundas, kas kopumā sastāda 15 stundas nedēļā. Tā kā ir anāls lekciju saraksts, tad ceļā no darba uz skolu un otrādi 3 dienās sanāk zaudēt nevis tikai aptuveni 40 minūtes, bet divreiz vairāk - 80 minūtes. Līdz ar to 15 stundām pieplusot var vēl aptuveni 4 stundas, kas kopumā sastāda aptuveni 20 stundas. Secinājums - strādāt var tikai uz pus slodzi pie nosacījuma, ka darbā tas ir tik viegli savietojams un darbs nav Salacgrīvā, kā tas ir manam vienam paziņam skolotājam.

Rezumē - priecājamies par 3 kursa darbiem šajā semestrī, iknedēļas laboriņiem 2 priekšmetos, 2 referātiem līdz 15.oktobrim, iknedēļas 5lpp ar visādām shēmām un diagrammām un vēl nedaudz no pagājušās sesijas (atzīstu, ka man patīk mazahisms un patīk ielaist biku).

Vēlu veiksmi visiem kursabiedriem un (tpfu tpfu tpfu pār kreiso plecu) pateicos vadībai, ka ļauj man mācības apvienot ar darbu, tomēr sapratu, ka bieži vien palikšu darbā vēl arī pēc 19:00.

P.S. Ir gan arī viena ļoti laba vēsts. Beidzot RTU ir pacenties un uztaisījis pirmo soli pretī normālas e-universitātes statusam. Beidzot docētāji var iedot nesāpīgā veidā visus materiālus, beidzot es varu paskatīties, kas un kurā priekšmetā mani sagaida, kas sagaidījis un, kas jau ir sagājis dēlī. Varu pat paskatīties visus savus norēķinus sakarā ar universitāti... Man pat bail, ka tik nesāk publicēt arī personīgās dabas informāciju :D


Komentāri:

Mfz @ 14.09.2007. 06:18

Tieši līdzīgu iemeslu dēļ, ka nevar apvienot ar darbu, sāku studēt neklātienē, lai gan bieži tagad sanāk ka vispār, visa nedēļas nogale jāpavada svīstot lekcijās un mēģinot kaut ko pierakstīt, bet vismaz es varu kaut kā savilkt galus kopā un krāt pieredzi.

nuucha @ 12.09.2007. 14:27

ieraugot to lekciju sarakstu, uzreiz padomāju to, ka Turība rullē. Man turībā 1.kursa bakalauram ir ideāls grafiks savienošanai ar darbu.

r21vo @ 12.09.2007. 07:09

Tas ir viens no iemesliem kādēļ aiztīnos no akadēmiķiem :)

koko @ 12.09.2007. 05:49

iivs, jū`r dūmd!

iivs @ 12.09.2007. 04:46

stiipe tagad jau 100ls? bija toreiz 70. pa 100 es knapi reekjinus nomaxaaju, bez eeshanas, dziivoklja vai benziina utt. skaiti kaa gribi, bet 60h sanaak rauties bez visiem kursadarbiem veel. a nah es neesmu tik gudrs kaa mans patizlaa paskata rashan tiinis kaiminjsh kursh uz oxfordu dodaas driizumaa ... I hate my life, I hate my life, I hate my life.

sn @ 12.09.2007. 03:55

lol! būtu tu gudrāks, mācītos nepilna laika klātienē;)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.