SFTP supports teksta editoriem Jānis Rubļevskis (koko) / 25.09.2007. 05:40 / #Datori / 8 komentāri

Paskaties un redzēsi, ka esmu iemīļojis Quanta plus editoru visvairāk. Kāpēc? Tāpēc, ka tas ir smukākais un ērtākais gan editēšanā, gan arī failu apstrādē. Kāpēc tā? Nu tāpēc, ka editēt ar viņu ir ērti un viegli daudzo pluginu dēļ, bet failu piekļuve ir vispār neiedomājami augstā līmenī. Tas tāpēc, ka, cik es saprotu, kā failu atradēju un attaisītāju, jams (gan jau) lieto Konqueror, kas atbalsta nenormāli daudz protokolus. Līdz ar to pieslēgšanās un editēšana pa taisno uz FTP, SFTP, Windows tīklu, NFS, lokālajiem failiem un tā tālāk, ir viegla un patīkama. Tomēr, jāatcerās, ka tas ir tikai *nix vidē.

Uz windows nevienu sakarīgu teksta editoru ar tik lielām iespējām atrast nevar. Kā progresīvāko un labāk attīstīto uzskatu PSPad, kuru izmantoju (uz windows mašīnām) jau kopš tiem laikiem, kad viņam tikko parādījās UTF-8 kodējums (vispār neatceros, ka jamam tāds nebūtu bijis :D). Un tagad manī bija reāls stress, jo vajadzēja piekļūt vienam serverim caurs sftp un paeditēt failus tiešsaitē. Darīju to ar WinSCP, kā eksternālo editoru izmantojot PSPad, bet uzskatu, ka tas ir variants caur dirsu, tāpēc metu slinkumu pie malas un rakstīju vēstuli PSPad izstrādātājam (kaut kad ļoti sen biju šo to viņam rakstījis un viņš nekad nepaslinko atbildēt)

[..] is there any posibility that pspad will have SFTP (ssh2) support[..]
(visu jums nerādu, jo man ar angļu valodu ir nenormālas problēmas un negribēju, lai jums būtu pārāk daudz, par ko smieties)

Jan Fiala (izstrādātājs) šoreiz atbildēja īsi un nekonkrēti, taču cerīgi:

It's planned
Jē... Gaidu ar nepacietību!


Komentāri:

koko @ 30.09.2007. 05:45

Iepriekšējais komentārs pierāda to, ka Safari uz windas 3.03 versija sucks, bet kaut kur šodien lasīju, ka jau 3.04 ir. Nu tas tā, par to komodo - kaut kad ļoti sen mēģināju uz linux un kaut kas man tur nepatika. Varbūt pa tiem ~2 gadiem kaut kas mainījies uz labo pusi ;) Vajadzēs pamēģināt!

koko @ 30.09.2007. 05:43

Kaut kad

Uldis @ 30.09.2007. 05:24

Pēdējā laikā arī nomocīja līdzīga problēma, bet reku šeku atradu uz windows pilnīgi normālu editoru, ar UTF atbalstu un visu pārējo activestate.com/Products/komodo jā piekrītu, viņš ir pasmags, bet normāli lietojams, ir SFTP atbalsts un php f-ciju lookups un visādas citādas jaucības :)

koko @ 25.09.2007. 11:13

Man kaut kā PSPad labāk patīk

Atoms @ 25.09.2007. 08:28

nu vēl jau ir editplus, kurš māk sftp, un arī pēc trial beigām viņu var izmantot pilnvērtīgi :) es gan apsveru domu vņu iegādāties...

koko @ 25.09.2007. 04:11

nobody.lv/?s=spams&r=837
Nu
jā, vienu brīdi izmantoju webdrive. Bet, ja vairākiem serveriem jāslēdzas klāt un vēl pašam vairāki cietie ar vairākām partīcijām, tad sākas nežēlīgs bardaks!
Shadowbird, pspad ir visnormālākais, ko esmu redzējis un ftp supprots jamam ir normāls.

Shadowbird @ 25.09.2007. 04:07

UltraEdit. Par velti nezinu nevienu Windows teksteditu, kurš normāli atbalstītu FTP un/vai SFTP.

binary @ 25.09.2007. 03:56

Vēl jau ir variants - paņemt kādu softiņu, kas piemapo sftp kādam loģiskajam draivam (tā laikam to procesu sauca). Rezultātā labo kaut caur notepad, jo "lietotāja līmenī" tu šamo labosi uz kaut kāda X:\ draiva, kuru atbalstīs lielākā daļa redaktoru (izņēmumi - tie softi, kas lieto kaut kādus savus draiverus darbam ar FS, ja tādi ir).

Nesen, slims būdams, pameklēju, kas darāms, lai to panāktu. Ātrumā atradu 3 softus, kas it kā derētu - WebDrive, NetDrive un FtpDrive (dikti līdzīgi nosaukumi, huh). Pirmie abi bija maksas varianti, tāpēc tos nemaz neskatījos. Pēdējais, cik nopratu, ir kāda krievu izstrādātāja softiņš (www.killprog.com). Ir gan šādi tādi mīnusi (parole jāsaglabā plain textā uz cietņa, drusku varbūt bremzē saglabāšana), bet ja uz to piever acis - šad tad palietot var.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.