Sekss 14 stundu garumā Jānis Rubļevskis (koko) / 13.06.2007. 07:02 / #Datori / 7 komentāri

Domājat, ka tas ir maziespējami? Ir gan iespējami. Tikai šoreiz nekas netika deldēts un nebija ritmisku kustību. Sekss bija HP un XP starpā. Kāpēc tā? Tāpēc, ka konkrētais HP modelītis nāk komplektā ar Vistu, bet Vista dažādos gadījumos ir nelaba (pārsvarā visos gadījumos), tāpec bija nepieciešams likt Windows XP. Bet, nu par visu pēc kārtas.

Veco datu bekupošana: kā jau jebkurai operētājsistēmai - pārkopējam visu caur tīklu uz kādas citas mašīnas.

Windows XP instalēšana: process, līdz piedabūju iebūtoties un dabūt SATA draiverus, notika 6 stundas. Pamatā rīkojos tāpat, kā iepriekšējā gadījumā, tikai kādas reizes septiņas pārtaisīju to XP instalāciju, jo domāju, ka kaut kur nogāzis greizi, bet nekas nepacēlās. Sāku meklēt pa forumiem un vienā vietā atradu maziem burtiņiem uzrakstītu: and better turn off Native SATA support in BIOS. Pēc šīs rīcības draiveri aizgāja un viss sāka instalēties... Nospriedu, ka pa kādām 2 - 3 stundām tikšu galā...

Draiveru instalācija: lai arī itkā biju XP instalācijas diskam iebarojis LAN draiverus, tie nepacēlās. Sāku meklēt HP lapā un atradu, ka konkrētajam modelim ir Intel (r) PRO/100 Network Adapter un pat links uz draiveriem, kas, protams, neaizgāja. Čakarējos, čakarējos un nolēmu uzlikt Everest corporate versiju, lai noskaidrotu dzelžus. Izrādījās, ka tomēr ir Intel (r) PRO/1000 PL tīkla adapteris, kuram draiverus intel lapā atrast tomēr neizdevās. Sāku meklēt pa forumiem, līdz atradu teksta failu ar Intel tīklenēm un tām pretī draiveru kodi. Tiku pie tīkla...

Pārējos draiverus uzlika Windows update, izņemot skaņu. Ņēmos ar skaņu kādu pusotru stundu, taču nevarēju palaist, jo liku augšā līdzīga modeļa draiverus (šitam modelim XP draiveru nebija). 21:48 izdomājām, ka ir tāds besis, ka jāiedzer alus. Paspēju aizskriet pakaļ nieka 6 pudelītēm, ko ar kolēģiem, kas nez kāpēc uz vakaru bija sanākuši darbā, arī iztukšojām. Pēc viena aliņa paspiedu pa pogām, novilku kaut kāda tuvāka modelīša draiverus un tie, lai cik dīvaini arī nebūtu, aizgāja (alus foreva).

Programmas: tas nu ir patīkamākais - iet viss, nemet laukā liekus paziņojumus ar pogu Contiune.

Maila bekups: izrādās, ka MS savam jaunajam Windows Mail kārtējo reizi nav iestrādājis normālu atpakaļsaderību (backwards compatibility) līdz ar to normāls emailu un datu imports uz veco Out[g]l[j]ook Express 6 praktiski neiespējams, ja neskaita kontaktus, ko biju nobekapojis CSV formātā. Mailu settingus ieimportēt tā arī neizdevās, bet divas epasta adreses sakonfigurēt jau nav nemaz tik neiespējami. Par epastiem ir cita lieta, jo, ar Import email palīdzību nekas nenotiek, jo nav izvēlnes import from Windows Mail, bet caur Outlook Express opciju meta kļūdas. Mēģināju iespēju vienkārši ieimportēt iekš thunderbird (šeit par to iespēju vairāk) ar superīgās ekstensijas palīdzību. Izdevās importēt tikai pa vienai mapei, pie tam tas tizlais XUL ik pa kādiem 50 mailiem nokārās. Šo ČŽ variantu es atmetām. Sāku googlēties un uzgāju forumā kārtājo ČŽ, tomēr daudz maz pieņemamu variantu. Tā kā gan Windows Mail, gan Outlook Express glabā mailus eml formātā un Outlook Express spēj atvērt Windows Mail eml failu, tad atrisinājums ir drag and drpoppabls. Taisam Outlook Expresī iekšā tās pašas mapes, kas bija iepriekš, iezīmējam bekupā esošos eml failus (nedrīkst iezīmēt nevienu citu formātu, citādi piedāvās sūtīt e-pastu ar visiem tiem failiem kā piesaistni [lasīt: attachment]) un gaidam, kad viss notiksies. 10 GB epastu nav tas ātrākais variants šitādā veidā sastumt iekšā.

Tas arī viss. Ap diviem jau man bija normāla sistēma. Man liekas, ka uz tā paša kompja tik pat ilgā laikā es spētu sakompilēt gentoo no nulles ar visiem X logiem.

Tu šito izlasīji? Nē - nu tad tu toč esi datorfrīks[ene]! ;)

P.S. Tāpēc tagad man uz kādu nelielu laiciņu pret HP ir neliela alerģija. Un no šodienas HP man sauksies Хуй Паймёш.


Komentāri:

mefisto @ 14.06.2007. 17:28

šitas man atgādināja perversijas kas tika veiktas lai uz sava dv6119 uzliktu XP. Protams ka tikai pēc tam, kad biju pamanījies nahrenizēt slēpto partīciju ar WinXP 2k5 ME. Gan sata, gan skaņa + vēl bija hardcore drāziens ar nvidia, kas izskatās ka jua gadu pirms šitā modeļa iznākšanas bija nometuši go7300 kartēm supportu.

... un tad vēl daži saka ka windu ir vieglāk uzlikt kā NIX.

koko @ 14.06.2007. 04:54

Pilnīgi piekrītu un pats arī lietoju IMAP, bet, cik zinu, tad tiem mailiem serveris nepiedāvā. Pie tam quota pārāk maza... Nedomāju, ka kāds uz komerciālā servera par tiem pašiem 5Ls piedāvātu 10 cilvēkiem katram pa 10GB priekš mailiem.

Mr.SergE @ 13.06.2007. 18:33

Nu HP jau labu laiku saucas "Huiņa Polnaja", jo HP laptopiem ir bijusi mūžīgā problēma ar normālu instalu - vienmēr kaut kādi dolbanie draiveri negrib strādāt. Bet par meiliem runājot - pilnīgi piekrītu Atoms - lieto IMAP un viss būs kedā, jo tad var vienkārši arī tikai sakonfigurēt pašu pieeju meiliem, pārējais viss notiek pa smuko.

koko @ 13.06.2007. 05:54

Nu nebija jau man arī pieejams tas floppy... ;)

raim2s @ 13.06.2007. 05:22

līdzšim ilgākās mocības ilgušas 6 stundu garumā, bet SATA draiveri nodrošina jautrību brīdī, kad nav pieejams floppy drive

koko @ 13.06.2007. 04:18

tas jau tikai priekš outlook un windows live mail, a man vajag tieshi Outlook Express. Ja dereetu Windows Mail, tad nebūtu pāriets uz XP

Atoms @ 13.06.2007. 04:12

mailiem ļoti ērti ir izmantot imapu, un par backwards compatibility runājot pāris dienas apakaļ M$ izlaida šo softu, beta stadijā gan un patšam nav nācies provēt darbināt.. windowsvistablog.com/blogs/windowsexperience/archive/


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.