Sean Patrick - Alexander the Great: The Macedonian Who Conquered the World Jānis Rubļevskis (koko) / 27.02.2015. 16:29 / #Grāmatas / 0 komentāri

Alexander the Great: The Macedonian Who Conquered the World Ar grāmatas autoru iepazinos jau nedaudz iepriekš, izlasot darbu par Nikola Tesla. Tiklīdz to biju izlasījis, tā man Google grāmatu veikalā ieteica izlasīt arī par Aleksandru Lielo. Tā kā iepriekšējā patika un esmu vēstures mīļotājs, tad pieķēros arī šai, tiklīdz parādījās brīvāks brīdis (grāmatas apjoms atkal jau ļava to izlasīt ātrāk kā 2 stundās).

 

Jāsaka tieši tāpat kā iepriekš ar grāmatu par Teslu - pirmo daļu, ja ir lasīta iepriekšējā grāmata, var izlaist bez sirdsapziņas pārmetumiem. Var, protams, arī lasīt - atkārtošana - zināšanu māte! Neko stipri jaunu neuzzināsi.

Savukārt, otro daļu ir ieteicama izlasīt visiem: gan tiem, kas vienkārši interesējas par vēsturi, gan arī tiem, kas interesējas par "panākumu atslēgām". Es, protams, uz kopējo bildi skatos nedaudz skeptiski - ļoti šaubos, ka autoram bija tik liela pieeja Aleksanda Lielā pārdzīvojumu un dialogu aprakstiem kā tādiem (es, kā vienmēr, varu arī kļūdīties, jo neko vairāk kā vēstures grāmatās aprakstīts, par viņu nebiju lasījis). Taču jāatzīst, ka ir diezgan skaisti uzrakstīts par to, kāpēc Aleksandrs Lielais bija tik "Liels". Kāpēc, autora prāt, viņš spēja iekarot tādas zemes un apvienot tik sadrumstalotās tautas. Atslēga bija viņa nenogurdināmība un spēja ātri un gudri izšķirties par nozīmīgiem lēmumiem. Arī pirmajam viņam vienmēr gribējies būt.

Kopumā grāmatu (to var nosaukt arī par pagarāku bukletu) vērtēju diezgan pozitīvi, jo informācija ir koncentrēti aprakstīta, kas vienmēr mani priecē. Jāsaka jau arī, ka grāmatas īsums noved pie pielāka gandarījuma, jo tas viss tika ļoti ātri izlasīts un ļoti daudz atceros pat mēnesi pēc grāmatas izlasīšanas, taču laiku daudz nepatērēju (kā tas notika ar vienu otru sūdgrāmatu).

Šai grāmatai dodu 7 kokous no 10. Ja nebūtu tik daudz atkārtojumu un vairāk būtu pamatoti fakti, tad noteikti būtu arī vairāk.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.