RTU DITF RTS/SQ #2: Walk through: level 1 Jānis Rubļevskis (koko) / 11.11.2005. 13:05 / #Spams / 6 komentāri

Kā jau solīju iepriekš, ir pienākusi kārta RTU DITF RTS/SQ pirmā līmeņa iziešanas vadlīnijām... Paskaidrošu, ka es stāstu pēc sevis izvēlētā scenārija, ne vienmēr tieši tā arī sanāks, kā es esmu uzrakstījis. Ļoti atkarīgs tas protams ir no sistēmā iebūvētā randomizācijas algoritma, jo pretējā gadījumā jākuļas pašam. Tiesa daži norādījumi palīdzēs, bet lielākā daļa bosu nesakritīs.

Turpinājumā pirmā līmeņa iziešanas vadlīnijas...

Neliels pirmā līmeņa apraksts:

Pamatā šis līmenis domāts, lai spēlētāju iesviestu galīgi nepazīstamā, var pat teikt, nereālā vidē. Viss ir neskaidrs un nesaprotams. Pirmais, ko jāiemācās darīt, prasīt vispirms bosu palīgiem un tikai tad bosiesm. Jāmāk izmantot arī slēptās pamācības, kas izvietotas uz dažādu ēkas stāvu sienām. Pirmajos četros līmeņos ir pieejama speciāla vispārapkopotā palīdzība, ko var iegūt, apmeklējot konkrētās spēles galvenās ēkas 4.korpusa otrajā stāvā pa labi... Tur ir sastopami arī divi galvenie bosi: Sukovskis un Matisons...

Līmenis sākas ar galveno bosu iepazīšanu. Manā gadījumā pats galvenais bija profesors J. Grundspeņķis ar savu vietnieku, bet arī ne ļoti mazāku bosu, docentu Matisonu. Pašreiz ir notikusi galveno bosu maiņa un Grundspeņķa vietā ir nācis Sukovskis. Pagaidām no šiem bosiem nav jābaidās, ja nu vienīgi izdara kaut ko ļoti nepareizu spēles gaitā...

Turpinājumā par katra bosa uzveikšanu:

Tā kā spēles sākumā lielas izvēles iespējas spēlētājam netiek dotas, tad tu tiec uzskatīts par šmurguli, kas grib mācīties programmēt. Un te nu ir brīdis pirmajiem pirmā līmeņa bosiem - Lavendelim un Kozlovai. Abi bosi lasa lekcijas par ievadi programmēšanā. Sāk viņi ar to, ka sadala tajos, kas maz jēdz un tajos, kas nejēdz vispār... Te var parādīt savu advancētības pakāpi, atbildot uz pāris jautājumiem par pascal programmēšanas valodu. Iesaku, neatbildēt. Es gan izdarīju kļūdu un man sanāca vēlāk to labot, izvēloties papildus līmeņa apakšdaļu otrajā līmenī, jo beigās jāsavāc visiem vienāds punktu skaits (saukti arī par kredītpunktiem). Tātad - notēlojam galīgu idiotu un dabujam papildus mazo līmenīti, kurā visu zinam un neko mums vairs nav jādara.
Pats Lavendelis ir lāga boss un pie viņa vajag iet tad, ja zina, ko dara, savukārt Kozlovai vajadzīgi papīri... Lai pieveiktu Lavendeli, nepieciešams izpildīt 6 vai 7 questus, ko sauc arī par laboriem. Parādam questa izpildi un pierādam, ka rubījam to, ko esam sadarījuši. Ar Kozlovu ir tā, ka vajag nodot tikai pareizos papīrus par questu...
Šo bosu iziešanā sevišķi čīti nav nepieciešami, bet, ja rodās grūtības, tad, tā kā šī ir tīkla spēle, var piesaistīt arī citus spēlētājus savu questu izpildei, kas būtiski var atvieglot darbu.

Nākamais boss ir profesors Glazs - tas pats arī DADI apakšbosiņu vadītājs, bet no viņa nav jābīstās. Viņam, protams ir arī viens palīgs, kas varētu likties smags ierocis, bet tā nav - viņš visu pasaka priekšā un pat visu tavu questu pats izpilda. Pie paša Glaza pamācības var mierīgi skipot un iet dzert tēju, kamēr lādējas process iekšā, jo pastāv taču arī citi spēlētāji tīklā, kas tomēr to visu būs noklausījušies.
Boss tomēr paliek boss - daļu iziet nav grūti, bet ir mokoši. Manā gadījumā, nosēdēju pie viņa no 8:00 rītā līdz 11:00 dienā, lai tiktu vispār klāt, bet tā kā biju nedaudz sagatavojies, tad pieveicu vienā rāvienā. Citiem bija grūtāk - tie dabūja mocīties, ja nemaldos, pat līdz 10 stundām pēc kārtas. Čīti te neiedarbojas nekādi - vismaz vēl nav izstrādāti, tāpēc vajag ar nopietnību pieiet pēdējam questam.

Vēl viena līmeņa apakšdaļa ir tā, kurai galā ir cīņa ar Kalnaču. Pati bosene ir pat ļoti mīļa un nekaitīga, pieveikt nav grūtu, tomēr pastāv varbūtība, kas man par laimi nepiepildījās, ka miniquestus uzdod nevis viņa, bet Krivičs. Krivičs nebūt nav lielais boss, bet drausmīgs gan. Čīti pie viņa vispār nedarbojas. Tāpēc būs vien jāpapūlās un visus questus jāpilda laicīgi un pašam, lai varētu pierādīt. Ar Kalnaču ir daudz vieglāk. Darbojas ļoti bieži izmantots čīts: špargalka. Ir iespēja, ka viņa atklāj čīteri, bet pēc pirmās reizes vēl nebano, to dara, ja atklāj atkārtotu čītošanas mēģinājumu. Atklāšanas algoritms viņai ir tā diezgan randomizēts.

Valodko ir boss, kas sākotnēji biedē visus. Bosu elementāri ir pieveikt jau pirmajā līmeņa dāļā (pirmajos 4 mēnešos), ja visus questus uzraksta teicami. Tiesa - daudziem tas nesanāk. Tādā gadījumā nekas cits neatliek kā galvenais quests. Darbojas augstāk pieminētais čīts - špargalka, tomēr ir nedaudz arī jarubī iepriekšējo miniquestu būtība... Papildus čīts: mercy, kuru var ieslēgt, pierādot to, ka nu centies līmeni iziet, bet kaut kā nesanāk, tad var dabūt papildus dzīvību bez maksāšanas... Jāpiemin gan, ka paralēli Valodko, nāk arī citi apakšbosi, pie kuriem tad notiek tie miniquesti. Manā gadījumā tā bija Eglīte. Neuztraucās - palīdzēs vienmēr un visur. Esmu dzirdējis, ka viņa ir advancējusies un tagad palikusi arī par diezgan palielu bosu, pie kā ir lielo questu jāpilda. Bet baidīties nevajag.

Zvejnieks ir boss, kurš sadarbojas ar Lejnieci. Lai abus pieveiktu, nepieciešams izpildīt visus Lejnieces questus un noklausīties vismaz 70% Zvejnieka pamācību. Pamācībām ir arī čīts fuck_him_up, bet to vajag ieslēgt jau pašā sākumā. Tas ir izdarāms ļoti vienkārši - pirmajā pamācības reizē palūgt, lai tavā vietā pamācību noklausīšanās atskaites lapā parakstās kāds cits spēlētājs, kas taisās klausīties visas pamācības... Vēlāk var arī neklausīties šīs pamācības, galvenais, lai tas otrs spēlētājs parakstās!

Pālītis ir boss, kuru sveicinu joprojām. Viņa pieveikšanai pirmajos 4 mēnešos jāizpilda kādi 2 miniquesti. Pēc tam jādabuj ierocis lekciju konspekts. Bija tādi muļķīgi spēlētāji kā es, kas to konspektu pārrakstīja - nu nevajag! Kā alternatīvu ieroci var izmantot 2 superminiquestu aprakstīšanu, izmantojot citu spēlētāju materiālus.

Šitikovs strādā kopā ar Uhanovu. Pamācības visas pieejamas, neklausoties reālā laikā, tāpēc jēga klausīties pamācības nav nekāda. Lai pieveiktu abus, nepieciešams izpildīt 4 miniquestus. Šajā gadījumā strādā čīts copy=>paste. Elementāri bosiņi.

Šis līmenis un vēl nākošie 3 līmeņi paredz arī spēlētāju uzkačāšanu, lai vēlāk būtu vieglāk cīnīties ar bosiem. Šo daļu katrā līmenī jāiziet no jauna. Tas sūkā, bet ir ok. Apakšlīmeņa izpildei nepieciešams iet pie bosa (katram savs) vismaz 70% nolikto reižu. Ir 2 čīti. Pirmais - slims, bet šim čītam ir vajadzīga arī dokumentēta aizmugure ārsta zīmes formā. Otrs čīts ir pierādīt, ka tu konkrētā bosa sporta veidā esi tik advancēts, ka tiec paaugstināts par vienu līmeni un nokļūsti spēles izlases komandā. Tur sākas visādi iznēmumi...

Papildus piezīmes:

Visos līmeņos ir iespējams nokļūt nepareizā vietā - dirsā. To var izdarīt tad, ja neklausa augstāk minētajiem norādījumiem.

Vēl ir iespēja visos līmeņos meklēt hidden packages, kas nozīmē to, ka var iegūt dažādus bonusus. Viena no tādām meklēšanas vietām varētu būt šeit. Šī spēles moduļa izstrādē piedalījos es un r21vo. Labums tāds, ka jebkurš spēlētājs, kuram ir vēlme, var papildināt šo moduli ar papildus slēptajām pakām.

Gaidiet turpinājumu - nākamreiz par otrā līmeņa iziešanu!


Komentāri:

koko @ 11.11.2005. 20:48

Nja - ir, ir slepeni līmeņi... Es vienu pagājšgad uzņēmos - dabūju lieku 10 atskaišu lapā.. Šogad epi pie viena no spēcīgākajiem bosiem arī izvēlējās papildus līmeni (par to bosu būs 3. vai 4. līmeņa aprakstā sīkāk)!

Fatalis Erratum @ 11.11.2005. 20:43

Govs. :)

Tas ir joks no Diablo 2 un nozīmē slepenu līmeni.

koko @ 11.11.2005. 20:24

Ko nozīmē COW?

Fatalis Erratum @ 11.11.2005. 18:12

RTU DITF ir kāds "cow level"? :)

r21vo @ 11.11.2005. 16:14

ghh, hidden packages :D
kas attiecas uz pašu walkthrough, ir vietas, kur var palaimēties. Piemēram, man lai pieveiktu bosiņu Glazu vaidzēja tikai nokārtot pie palīga vajadzīgās formalitātes un aizcirst pēc paraksta.

Runājot par Lavendeli (kļička: Gārfīlds) un Kozlovu, ar pamatzināšanām un loģisko domāšanu pilnīgi pietiek, lai bez problēmām varētu abus bosiņus pieveikt.

Pats gan pirmajā līmenī biju nedaudz iesprindzis un centos izspēlēt karti pilnībā, nevis dzēru tēju :D

BH @ 11.11.2005. 12:26

Kaut arī man ir bijusi pieredze ar cita žanra spēlēm (LMA), bija interesanti izlasīt spēles sižetu, jo faktiski apakšā bāzēta līdzīga čītu programmatūra.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.