RTU DITF kā RTS ar SQ elementiem #1 Jānis Rubļevskis (koko) / 11.11.2005. 09:51 / #Spams / 13 komentāri

Jau ceturto gadu mācos RTU DITF. Tā kā visus šos gadus esmu daudz maz saistīts ar datoriem, tad parādās arī zināmas likumsakarības, kas pāraug vienā veselumā. Šodien tas veselums pārvērtās par to, ka sapratu, ka no RTU DITF var izveidot vienu normālu RTS ar SQ elementiem, jo redz te domāšana dikti iesaistīta, bet visā visumā tā ir viena interesanta padarīšana, jo redz - spēlējot spēli, ja tā apnīk, tad tiek noinstelēta vai nespēlēta - ar augstskolu ir tā pat, tikai noinstelēts tiec tu pats.

Turpinājumā spēles apraksts, bet nākamajās raksta daļās pirmo septiņu līmeņu walk through.

Spēle ir ļoti labi uzprogrammēta un realizēta, tāpēc katram, kas to mēģinās iziet, tā būs savādāka. Šāda realitāte panākta, pateicoties tam, ka viss notiek reālā laikā (apmēram tā kā WOW), pie tam tā sevī iekļauj tik daudz nejaušību, ka viena konkrēta scenārija nemaz būt nevar. Pie tam pa karti var pārvietoties brīvi jebkurā laikā un vietā - nav ierobežojumu. Kā arī pozitīvi ir tas, var izmantot arī tādas iespējas kā izklaides vai darbs.

Sistēmas prasības:

Prasības ir atkarīgas no katra spēlētāja zināšanu līmeņa. Minimālās prasības ir 10Ls brīdī, kad iesniedz savus dokumentus mākslīgajam intelektam apstrādei. Pēc šo dokumentu satura tad arī tiek analizētas tālākās prasības, kas var pāraugt arī par pāris simtiem latu katrā līmenī.

Spēles līmeņi:

Pagaidām esmu ticis līdz septītajam. Katra līmeņa iziešanas laiks ir diezgan reglamentēts, bet kā jau teicu, tā ir tik kruta sistēma, ka ir iespējams arī paņemt noilgumus, ko sauc par akadēmiskajiem atvaļinājumiem, kā arī var spēli uz nenoteiktu laiku pārtraukt un tad, samaksājot noteiktu summu naudiņas, atsākt atkal, izejot iepriekš neizietu līmeni no jauna. Pamatā jau jāspēj pievarēt tikai tos bosus, kas vēl nav pievarēti. Vislabākajā gadījumā viens līmenis ilgst 4 mēnešus, pildot visādus questus, kad tie ir padarīti, tad 1 mēnesis tiek dots bosu pievarēšanai. Ja visi iepriekšminētie questi ir laicīgi un saviem spēkiem izpildīti, tad ar bosu pievarēšanu problēmām nevajadzētu būt.

Bosi:

Bosi ir ļoti viltīgi radījumi. Pirmajā līmeņa daļā (4 mēnešus) tie ir ganrdīz nekaitīgi (ar retiem izņēmumiem). Pamatā tie pat spēj jums palīdzēt questu pildīšanā, ar derīgiem padomiem un pat nekur citur neiegūstamu informāciju. Ir tādi bosi, kas pēc šo questu izpildīšanas, ļaujas pievarēties uzreiz. Bosa pievarēšana dotajā līmenī tiek atzīmēta speciālā questu grāmatiņā ar parakstu un izpildes datumu, taču pārsvarā cīnīšanās procesa kulminācijā, jāpilda ļoti grūts bosa uzdots quests. Ja visu iepriekšējo līmeņa laiku tu esi nemirstīgs, tad šajā gadījumā tev ir dotas 3 dzīvības, pēc kuru iztērēšanas, nākamās dzīvības var nopirkt par naudu.


Komentāri:

Mfz @ 21.02.2007. 21:14

Man gan elektrība pazuda, spēle izdzisa, jāslēdz pa jaunu būs iekšā. Labi ka mani nenoinstalēja. Lai gan domā pašam to izdarīt, lai ir pa svaigu, un bez 13 skaitļa serialī..

CaMaRo @ 20.02.2007. 16:38

jaa koko, chiiti tieshaam dereetu :)

koko @ 25.11.2005. 10:38

Pēc pirmajiem sešiem līmeņiem mums iedod grāmatu ar uzrakstu "Bakalaura grāds datorvadībā un datorzinātnēs". Vēl pēc 4 līmeņiem dabujam Maģistra grādu tajās pašās... Nu un vēl var jau tad tālāk spēlēt hidden leveļus, ja grib doktora, profesora un vēl nez kādus grādus :D

Kārlis @ 25.11.2005. 08:36

Forš quests, man līdzīgs jāiziet TTDI, kad būšu pievarējis 8 līmeņus varēšu saukties par Tehnologu -dizaineri, kā jūs sevi dēvēsiewt pēc questa?

koko @ 15.11.2005. 18:32

Neesi tik paškritisks... Pirmo kursu pat bez treineriem un čītiem var normāli iziet... Ja tu vēl biku pastaigāsi uz lekcijām un neielaidīsi mateni un fiziku, tad būs pa kedu!

nuucha @ 15.11.2005. 17:52

labais! kaut ko šitādu sen nebiju lasījis!
Pats tagad esmu pašā pirmajā līmenī un vēl tikai izbaudīšu to, ko sniedz bosu piedāvātās grūtības. Daži bosi jau man tagad naturāli nepatīk! vispār liekas ka šajā spēlē izgāzīšos un nekad to nebūšu izgājis!

koko @ 15.11.2005. 15:50

Nu nākamajā rakstā jau ir nelielas pamācības un čīti, bet tas attiecas tikai uz pirmo semestri... Cik noprotu, tad tev jāzin par elektrotehniku :DDDD

index @ 15.11.2005. 12:14

Cheatus varēji kādus uzrakstīt labāk.

kyllix @ 14.11.2005. 09:59

Neko labaku vel neesmu lasijis. Ka par nelaimi man si spele bus jaspele kadi 5 gadi :(

koko @ 11.11.2005. 09:52

Nu es mēģinās tagad aprakstīt nedaudz pirmā līmeņa iziešanas iespējas... Vot tikai var gadīties, ka ļoti daudziem studentiņiem tas nepalīdzēs, jo šamie tiks citā plūsmā/pie citiem bosiem utt!

Gastonz @ 11.11.2005. 09:36

Tev laikam darīt nebija ko :D
Bet nu man palicis sestā līmeņa lielais rensais boss... :)

napalmEye @ 11.11.2005. 08:45

Labs. Dikti labs. :D
Man visi mēģinājumi apstākļu sakritības rezultātā beigušies jau pirms pirmā bosa pievārēšanas.

are @ 11.11.2005. 08:05

Labs! :D Es šinī spēlē jau esmu 3jā līmenī. Boss tuvojas :P


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.