"Pēc ip atrod, bet pēc vārda neatrod" problēmas risinājums Jānis Rubļevskis (koko) / 07.11.2008. 13:05 / #Datori / 8 komentāri

Sen jau man parādījās problēma ar sekojošiem simptomiem: ir tīklā padaudz datoru ar dažādām operētājsistēmām (linux, Windows 2000 Pro, Windows XP Home/Pro, Windows Vista). Parādās ik pa laikam kādam no portatīvajiem, kas darbojās uz kādas no Windows operētājsistēmām, vienkārša problēma - pēc IP viņi māk atrast pārējos datorus tīklā, bet pēc vārda nevar. Vēl drausmīgkāk ir tas, ka nevar pat nolasīt WorkGrupas sarakstu, paziņojot Network path was not found.

Vienu reizi mani kāds cilvēks apgaismoja - problēma esot tā (šie dati gan nav apstiprināti), ka Lattelecom, ja datoru pieslēdz pa taisno viņu modemam, ieliekot kādu mistisku reģistra atslēgu, kas izveidojot šo nepatīkamo problēmu. Tas esot tikai tāpēc, lai cilvēki neizdomātu tagad apstaigāt paša LTC lokālos kompjus. Nezinu, cik tur ir taisnības, bet problēma pēc tādas darbības tiešām parādās.

Risinājums:

Vispirms pārbaudam vai tiešām esam piečakarēti. Atveram komandrindu (Start->Run... "cmd" [bez pēdiņām]). Dialoga logā ierakstam: ipconfig /all Tad atrodam rindiņu Node Type un, ja tur nav rakstīts Hybrid vai Mixt, tad Tu esi piečakarēts un tagad to ir jālabo. Lai visu vērstu par labu atveram komandrindu un palaižam reģistru editoru (Start->Run... "regedit" [bez pēdiņām]). Kreisajā editora malā pārvietojamies pa izvēlnēm HKEY_LOCAL_MACHINE -> System -> CurrentControlSet -> Services -> NetBT -> Parameters. Kad tik tālu tikuši, tad jāatrod labajā pusē NodeType un/vai DhcpNodeType un jānomaina to vērtības uz 8 Hexadecimal. Ja ir tikai viens no šiem, tad neuztraucamies un nomainam tikai vienu. Ja, toties, nav ne viena, tad problēma nav šajā un Tu atkal esi piečakarēts un tā diezgan pasmagi.

P.S. Raksts vairāk sev, lai atcerētos, bet ceru, ka kādam no jums arī palīdzēs.


Komentāri:

Kat @ 21.11.2008. 19:50

ļoti interesanti

Kat @ 19.11.2008. 05:49

kosmisko tehnoloģiju laikmets...

Holmss @ 15.11.2008. 11:56

Vai šo nevar definēt par ielaušanos datorsistēmā, un nosaukt kā nelikumīgu darbību?

koko @ 15.11.2008. 08:28

Nezinu, cik tas ir vienkārši vai sarežģīti, kā arī vai vispār tas strādās, bet ir reizes, kad DHCP serverim neesi autorizēts tikt klāt, kā arī reizēm pirksti ir par līku, lai mācētu to visu sakarīgi sakonfot, bet vienu vērtību vienā reģistra rindā pamainīt nav problēmu.

Kirils @ 15.11.2008. 07:29

nevar vienkaarshi dhcp serverii ierakstiit, lai bliezh aaraa pareizo veertiibu?

koko @ 12.11.2008. 11:39

Anonīms, būtībā jau vienalga dzēst vai salabot vērtības, galvenā problēma bija atrast pareizos reģistra ierakstus. Google diezgan paskopa ar šo infu. Dabūju meklēt kādu pus stundu.

@ 12.11.2008. 11:16

Ja nemaldos, tad varēja arī dzēst šos reģistra ierakstus, pēc restarta tie parādīsies no jauna ar pareizaām vērtībām

Optron @ 07.11.2008. 11:57

Jap. Arī ar šito biju saskāries un vēl tagad atceros, ka biju pārsteigts, ka infu gūglē par to bija diezgan grūti atrast.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.