Plotēšana pa taisno no PLT failiņa Jānis Rubļevskis (koko) / 31.12.2003. 22:00 / #Spams / 2 komentāri

Saskāros vienu dienu ar nelielu problēmu - atradu iespēju savā AutoCAD, ka var saglabāt plotfailiņu un tad nu mēģināt viņu kaut kādā vēzī izdrukāt. Tas jau būtu viss ok, bet nu neviens nezināja kā to izdarīt... Tad nu man palīdzēja Google, kas nu cenšas palīdzēt vienmēr. Tā nu es nonācu pie neliela failiņa, kuru var atrast, ja paskatās šitajā lapiņā. Viss jau būtu labi, tikai man nets todien bija tik lēns, ka es pie tā faila vienkārši netiku...

Tad nu ķēros pie krutākām metodēm - pastaigājos pa forumiem un nonācu pie ši smukā rakstiņa, kur paskaidro, kā nu mums dabūt laukā to failu... Paskaidrošu latviski, lai visi iebrauc :)

No sākuma veram vaļā savā windows konsoli. (Nedaudz tālāk būs arī par unixiskajām sistēmām) Konsoli var atvērt, spiežot Start/run, tad raksta cmd (commandpromts domāc) nu un Enter - atvērsies melns dosiskās emulācijas lodziņš, tad rakstam:

1) ja ir lokālais serveris, tad:

COPY /B te/atrodas/mans.plt LPT1:

kur LPT1: ir norādāmais printera ports (var droši mēģināt visus pēc kārtas, ja konkrētu nezin, jo izmetīs tikai, ka nevar aizsūtīt vai kaut ko tamlīdzīgu,

2) Ja ploteris vai printeris ir pieslēgts pie cita datora, piemēram pie datora serveris:

COPY /B te/atrodas/mans.plt \\serveris\hpLaserJet

Jāpiezīmē, ka servera printera vārds jālieto saīsinātais nevis pilnais (tā teikt sharename). To var redzēt, ja nospiež Start/controll panell/printers -> labais kliks uz printera/properties -> Sharing (nu un tur vinš tā arī būs nosaukts pretī vārdiņiem Share name..

Šitie divi ir pārbaudīti un iet, bet nu pastāv arī trešais variants, kas ir unixīgajām vidēm (nav pārbaudīts):

tātad var lietot kaut kādu mistisku PLT utīlītu, kas darbojas NT vidēs un Unix/Linux vidēs un printeris/ploteris atrodas tīklā, kuram ir TCP/IP protokols.. Tad nu šajā gadījumā rakstam:

lpr -S999.999.999.999 -Praw -o l -d te/atrodas/mans.plt

kur 999.999.999.999 ir tava plotera IP (nu ja plotera ip, tad tā noteikti ir printsistēma, kuru pieliek ar speciālu serverīti)... tad nu tas arī viss, ja neskaita to, ka normāla ineta gadījumā to visu var izdarīt ar palīgprogrammām: PrintFile, GoPlot, PrintSpooler un citas:)


Komentāri:

ManInBlack @ 11.10.2004. 15:40

<b>testejam

koko @ 11.10.2004. 15:40

Testēju


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.