Plānotājs Jānis Rubļevskis (koko) / 16.10.2007. 07:57 / #Datori / 2 komentāri

Atradu gandrīz perfektu veidu savas dienas plānošanai, neizmantojot pildspalvu un papīru. Protams, ka ir nepieciešams internets, bet kur ta tu šajā dzīvē dabūsi bezinterneta eksistenci?

Un tātad. Perfektai dzīvei ir nepieciešams, lai būtu perfekti saplānota dzīve, pie tam, plānojumam jābūt brīvi pieejamam pat tad, kad plānotājs ir aizmirsts mājās. Te mums nāk palīgā Googles kalendārs (nepieciešams, protams, arī Googles pasta konts).

Šādam kalendāram pieeja ir no jebkuras vietas, pie tam, var veidot dažādus kalendārus dažādām vajadzībām, tos dot lietošanā arī citiem un kopēji plānot visvisādas lietiņas.

Web kalendārs, protams, uz sava datora, nedaudz sāk dergt savas lēndarbības un dažādo pārlūkprogrammu dažādu neatbilstību izraisītās dizaina neērtības dēļ. Jāmeklē variants, kā uzlabot savu dzīvi!

Lai dzīve būtu pavisam skaista, kalendāru vajadzētu integrēt e-pasta klientā, jo tas vienalga vienmēr ir atvērts. Te nu mēs ņemam Mozilla Thunderbird, kas pēdējos gados ir izaudzis un pārspējis "Outgļuk Express", kā arī, pie attiecīgo Add-On pielikšanas, spēj turēt līdzi arī parastajam "Outlook".

Šim epasta klientam mēs pievienojam Lightning, kas ir tas pats Mozilla Sundbird tikai kā integrācija jau esošajā sistēmā, līdz ar to nevajag neko atsevišķi instalēt.

Nu mums ir smuks lokālais kalendārs, kuru varam lietot savām vajadzībām, piemēram, darbam, rakstot tur tikai darbam nepieciešamās lietas, kuras noteikti nebūs vajadzīgas redzēt no kaut kurienes citurienes.

Tagad mums jānodrošina pieejamība kalendāriem, kurus vajag redzēt gan no mājām, gan no darba, gan no skolas. Te mums rodas doma par jau augstāk pieminēto Google Kalendāru un tā iespējamību integrēties iekš mūsu izveidotās sistēmas. Talkā jāņem ir Provider for Google Calendar, kas spēj ieintegrēt Tavus google kalendārus iekš Lightening. Ūberkruta ir tas, ka jebkuras izmaiņas, ko veic lokāli savā Zibensputnā, tiek mainītas arī globālajā Google kalendārā. Stay tuned, tā teikt ;)

Lai to visu būtu vieglāk paveikt, veidojot šo rakstu, uzgāju smuku pamācību ar visām bildītēm. Tā būs jums labs draugs grūtajā ceļā, kas man prasīja ar visu googlēšanu aptuveni 10 minūtes.

Nedaudz pateikšu priekšā, taču tas ir ļoti nozīmīgi. Kad mēģina pievienot kalendāru, kuru ir piešārējis kāds cits, "Provaider" savāc no googles defaulto šārētā kalendāra epasta adresi, kas ir ģenerēta automātiski un izskatās aptuveni pēc YT54asfIUhu8998@groups.google.com, kurai, protams, Tu nezināsi paroli. Tad nu pareizā atbilde ir tāda, ka šīs dīvainās epasta adreses vietā jāievada sava Google konta adrese (piemēram, uubertuuberkrutaks@gmail.com) un kā paroli jāizmanto savu šī konta paroli.

Ceru, ka kādam arī palīdzēs, jo man jau nu ļoti patīk ;) Ja kaut kas nav saprotams, tad skatieties to bildīšaino pamācību un viss būs skaidrs.

P.S. Tagad tikai gaidu, kad tiks izstrādāts vai kāds man pateiks, ka ir thunderbird pielikums, kas spēj savākt arī Google Reader padotos RSS, jo tad es būtu tiešām laimīgs cilvēks. Tā teikt, gribēju visu integrēt iekš Google, bet beigās visu gūgli integrēšu lokāli savā datorā :D

Papildināts: mani tagad māc dējāvū :D Kā jūs domājat, viņš bija izlasījis šo rakstu vai nē? Vismaz WP stāsta šitā:

This entry was posted on Tuesday, October 16th, 2007 at 2:59 pm [..]
Izskatās, ka publicēts pēc manis!


Komentāri:

koko @ 16.10.2007. 05:29

Nu ir tāds, jā, bet, cik es skatījos, jamam nevar iebarot to, lai izmanto manu google rīderi. Tur var tikai pats pielikt fīdus klāt. tas neder :(

@ 16.10.2007. 05:17

rss ir
tools - accounts - manage subscritopns


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.