Pielipīgie vārdi Jānis Rubļevskis (koko) / 14.11.2015. 21:20 / #Izklaide / 4 komentāri

Pielipīgie vārdi

Šodien bija notikumiem piesātināta diena (vairāk gan dēlam kā mums). Bijām uz Keičas dzimenīti un paspējām arī uz Teātra izrādi mazajiem - "Pielipīgie Vārdi".

Pielipīgie vārdi skaitās teātra izrāde pašiem mazākajiem. Es gan to nenosauktu par izrādi - tā ir tāda mega kruta rotaļa ar dziesmām un dzejoļiem, bet laikam jau tajā kategorijā vien ietilpst.

Tiklīdz bijām iegājuši pašā Dirty Deal Teatro izrādes zālē, mani pārsteidza krāšņās dekorācijas, kas bija panāktas ar minimālistiskiem līdzekļiem. Visas dekorācijas ir veidotas no papīra (ja neskaita kubu, uz kura sēž Kārlis). Trīs rindās ir sakārtoti skatītāju krēsli, taču 85% visu skatītāju sēž priekšā uz maisiem, lai bērni būtu tuvāk izrādei. Izrāde notiek uz paklāja - arī tas ir ar nodomu - lai paši mazākie var parāpot uz priekšu.

Man ļoti patika tas, ka dziedātājs ir Kazāks, kurš mūsu ģimenei ir paticis jau sen. Vēl man patika tas kā bērni tika iesaistīti izrādē, palīdzot gan ar darbojošo personu vārdiem, gan ar atbildēm uz āķīgiem un mažāk āķīgiem jautājumiem, gan arī palīdzot veidot pašas izrādes rekvizītus.

Sieva vēlāk man pateica: "Tā izrāde māca vecākiem spēlēties ar bērnu." Un viņai ir taisnība - visas rotaļlietas un mantas ir taisītas no papīra (mašīna, lelle, lelles gultas, segas, karotes un līdzīgi). Arī papildu rotaļlietas uz vietas tiek izveidotas no papīra, piemēram, kaķis. Tāpat papīra karoti var izmantot arī kā termometru. Un no papīra var izlocīt lelli minūtes laikā. Bērniem patika, jo tā ir fantāzija, kas ir jautra, nevis reālas lietas.

Pati izrāde ir tikai aptuveni 45-50 minūtes gara un tik intensīva, ka paši mazākie pat nepaspēj sajust apnikumu - neviens izrādes laikā nebrēca.

Tiem, kuriem bērni lir jaunāki par 4-5 gadiem, ir vērts aiziet, bet atceraties, ka, lai arī bērni drīkst iziet uz skatuves, tas ir domāts tad, kad viņus tur paaicina. To es saku tāpēc, ka bija vecāki, kuri savu rāpojošo atvasi nepieskatīja. Ja aktrise atnes uz rokām tev tavu bērnu jau piecas reizes, tad būtu jāpielec, ka bērns tajā vietā traucē nevis palīdz.


Komentāri:

Juris Sproģis @ 19.05.2021. 13:18

Žēl tagad nav atļauts (((

Sonora @ 07.12.2015. 19:18

Interesants skatījums, es pat nebiju par šo iedomājusies :))

koko @ 04.12.2015. 09:20

Ja godīgi, tad nezinu. Mans nav neviena bērna tādā vecumā, lai varētu objektīvi spriest, bet domāju, ka patiktu. Tur jau pats foršākais, ka var arī pats kaut ko padarīt, atbildēt uz aktieru jautājumiem un priecāties. Viss atkarīgs no meitenes atvērtības pret interesantām lietām. Foršas ir arī Kazāka izpildītās dziesmas. Tās visām paaudzēm varētu patikt.

Matīss @ 03.12.2015. 13:01

Domā, ka 6 gadīgai meitenei tāds teātris būtu pa vecu? :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.