Par elektroniskajiem mācību materiāliem Jānis Rubļevskis (koko) / 17.09.2012. 12:09 / #Dzīve / 1 komentāri

Man ir viedoklis par elektrisko mācību materiālu izmantošanu skolās. Sākšu ar to, kā domā lielākā daļa šīs padarīšanas atbalstītāji un, manuprāt, kā nevajag:

Doma ir ieviest planšetdatorus un tad nu tajos gāzt iekšā elektroniskos mācību materiālus, kas ir nenormāli sūdīga ideja jau pašā tās saknē:

  1. Visiem planšetdatoriem ir backlight, kas nozīmē, ka tajos skatoties, acis tiek nogurdinātas 3 reizes (statistika izzīsta no pirksta) vairāk, kā, piemēram, lasot grāmatu.
  2. Planšetdatoros bez maksas ir pieejams mudžeklis dažādu lietu, kas novērsīs skolnieku uzmanību no mācībām: spēles, filmas, mūzika, internets un līdzīgs sūds.
  3. Planšetdatoru baterijas izlādējas, pie aktīvas lietošanas, diezgan ātri (pus dienas laikā).

Un tagad mans "objektīvais" viedoklis par to, kā vajag:

Es uzskatu, ka ļoti labas būtu elektroniskās grāmatas, kuru ekrānos ir elektroniskais papīrs. Kādas ir priekšrocības?

  1. Elektroniskajam papīram nav backlight, kas nozīmē, ka šāda veida grāmatu var lasīt kā parastu papīru, kas nenoslogo acis vairāk par parastas drukātās grāmatas lasīšanu.
  2. Elektroniskajā grāmatā var ielikt visu vajadzīgo mācību materiālu, kas būs vieglāks par piecām fiziskām grāmatām, tāpēc bērniem būs mazāk problēmu ar līkām mugurām (jo mēs zinam, ka bērni pat mugursomas nēsā uz viena pleca).
  3. Elektroniskā grāmata nenovērsīs bērna uzmanību, jo tur nebūs filmas, spēles un cits sūds (ja vien bērns nav gīks vai gīka dēls, kurš attiecīgo gadžetu uzlauž un uzliek tur spēles). Pat ja būs spēles, tad tās nevarēs normāli paspēlēt lēnās satura pārzīmēšanas dēļ
  4. Tādas elektroniskās grāmatas baterijas var darboties līdz pat pusotram mēnesim bez uzlādes

Kopsavilkums: vajag elektroniskos materiālus, bet planšetdatoru vietā jāizmanto daudz lētākās un veselīgākās elektroniskās grāmatas.


Komentāri:

Tretjakoff @ 17.09.2012. 11:09

Es ar biju par šito aizdomājies, un pilniba piekritu gan plusiem gan minusiem. Tik interesanti ja aiziet viss pareizjas sliedees, vai lieots Kindle lidzigos vai iepirks kko speciali razhotu komplekteetu..


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.