Originālā androīda atjaunošana uz HTC sensation Jānis Rubļevskis (koko) / 05.04.2012. 10:37 / #Datori / 0 komentāri

Raksts tīri tehnisks un domāts tiem, kas spējuši norūtot (iegūt administratora tiesības) savu androīdu un pēc tam nesaprot, kāpēc updeiti neliekas virsū, bet par visu pēc kārtas.

Tātad bija man uzlikts CM7, bet tas ir vēl vecais Džindžerbreds, tāpēc nu jau sāka gribēties aiskrīm sendviču. CM komanda strādā labi, bet izskatās, ka manam tālrunim CM9 ar Android 4.x būs pieejams labi ja pēc gada. Izdomāju, ka vajag izmantot iespēju un uzlikt originālo ROM ar Sense 3.6, kas kā updeits atnāk pats.

Vecā ROMa atjaunošana nebija nekas sarežģīts, jo man bija bekaps (jā jā - neesmu īsts vīrs). Atvēru CWM ROM menedžeri un pateicu, lai atjauno veco sistēmu.

Viss notika ļoti smuki un atlika vien atjaunot visas programmas un uzlikt no Titanium Backup visus bekapus datiem (nelieciet bekapus gan datiem gan apiem, jo tad salauzīsiet visu un nāksies rekaveroties vēlreiz).

Nākamais solis - no settingiem atrodam system update un mēģinam updeitoties. Protams, ka nekas nesanāk. Pirmā doma - HTC kaut ko salauzuši, bet nekā. Izrādās, ka rūtošanas laikā uzliktais CWM Recovery traucē updeitoties HTC defaultajai sistēmai. Velns un šaize. Ko nu darīt? Izlasīju pusi interneta, kamēr atradu nelielu pamācību.

Izrādās - jātiek vaļā no Recovery iespējas, kas ir bootloaderī. Kā to izdarīt? Nu itin vienkārši:

  1. atļauj sistēmai novilkt updeitu, bet pasaki, ka instalēsi vēlāk
  2. pieslēdz telefonu pie datora un izvelc updeitu ārā (atrodas atmiņas kartē Downloads direktorijā
  3. atarhivē - tur būs vēl viens arhīvs. Atarhivē arī to.
  4. Atrodi failus recovery.img un android-info.txt
  5. Sazipo šos failus un arhīvu nosauc par PG58IMG.zip (citiem tālruņiem nosaukums var atšķirties. Vienmēr būs PG<pirmie divi cipari no modeļa>IMG.zip. To var atrast, atverot android-info.txt)
  6. Jauniegūto arhīvu ieliekam SD kartē pa taisno (nu /sdcard/)
  7. Izslēdzam telefonu un slēdzam iekšā recovery konsolē (tas nozīme, ka slēgt iekšā vajag turot power button + volume down button)
  8. Boot loaderis pats atradīs updeitu, tev tikai jāapstiprina, ka gribi to darīt ar volume up pogu.
  9. Kad updeits tiek uzlikts, tad bootojamies telefonā un izdzēšam no SD kartes savu PG58IMG.zip failu.
  10. Updeitojaamies normāli no settingiem un priecājamies par dzīvi.

Patiesībā grasījos jau ICS mest ar roku, bet rekašeka - man joprojām ir rootots tālrunis ar jaunāko pieejamo HTC ROM un pat leimi neiepostēju nevienā forumā savu sāpi :D

P.S. Pamācība vairāk pašam sev, bet varbūt noderēs arī kādam no jums.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.