Nē nu baigā fiška ar amaroku Jānis Rubļevskis (koko) / 29.02.2008. 13:46 / #Datori / 0 komentāri

Kamēr Ceplis un Kaža stāsta, ka viņiem bessī, ka blogeri daudz raksta par tehnoloģijām, tikmēr man ir dziļi vienalga, ka viņiem tas bessī (starp citu, raidījums man tomēr patika). Un tātad, es šoreiz pastāstīšu par fīču, ko tīri nejaušām atklāju savā Amarok mūzikas atskaņotājā.

Ideja pavisam vienkārša - Amarokam ir iebūvēta fīča klausīties dziesmas no Magnatune.com. Ja patīk albūms, tad var spiest uz purchase album un iegūt to savā īpašumā, jo daudziem jau netīkās to visu klausīties, noslogojot tīklu.

Tad nu lielā fīča ir tāda, ka tās dziesmas var dabūt laukā par velti. Kā? Da nekā - ar savu līko pirkstu palīdzību, pie tam to var izdarīt pat reāls tizlenis, kas neko nejēdz ne no programmēšanas, ne no advancētām datora lietām. Vienkārši pievieno vēlamās dziesmas atskaņošanas sarakstam, iezīmē vajadzīgās un tad ar peli velk ārā no Amarok loga kaut vai uz Darba virsmu. Tiklīdz atlaiž peles pogu vajadzīgajā vietā, sākas kopēšanas process. Ja beigās izmet kļūdu, ka kaut kas nepatīk, tad bez sirdsapziņas pārmetumiem jāspiež Cancel un jānomierinās, jo tā dziesma vienalga paliks atvilktajā vietā.

Konkrētajā brīdī ir tā, ka šai lietai viss, kas ir nepieciešams, tas ir unix veidīga sistēma, uz kuras ir pieinstelētas KDE bibliotēkas un, protams, Amarok. Laika trūkuma dēļ nezinu, cik tālu ir attīstījusies Amarok windows versija, tāpēc nespēju pateikt vai windows lietotājiem šī fīča ir pieejama.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.