MiRC instalēšanas un konfošanas pamācība ļotajiem iesācējiem Jānis Rubļevskis (koko) / 31.12.2003. 22:00 / #Spams / 14 komentāri

Nu sen jau solīju, ka uzrakstīšu nelielu, detalizētu aprakstu, kas palīdzēs mirc uzstādīšanā, nokonfigurēšanā un daudz maz normālas lietošanas sākšanā. Nu un tagad es fiksi to visu uzrakstīs un pamācīs :)

1. Vispirms ejam uz MIRC lejuplādes lapu vai arī vienkārši spiežam TE. Nu nokačāšana būs tāda pati kā parasti un varēsiet saseivot to. Parādīsies mirc616.exe failiņš, uz kura tad mierīgi spiežam divas reizes vai arī ar ENTER palaižam (nu to būtu jāzin)...

2.spiežam vienkārši NEXT un YES, un INSTALL, kamēr viss ieinstelējas :)

3. Ieklikojam norādītajā lodziņā Launch MiRC, lai palaistu uzreiz mircu un spiežam FINISH.

4. Te spiežam CONTINUE. Šis logs parādās triālajai versijai un 30 dienas var mircu lietot bez bēdu. Protams, var dabūt internetā arī zālītes (crack), bet tas nav nepieciešams, jo arī pēc tām 30 dienām tā podziņa nepazūd un tas tevi tikai nedaudz kavē.

5. Kad atverās šitais logs, tad aizpildam to ar vajadzīgajiem parametriem. Pašā augšā ir vārds, kuru parādīs pie info (var rakstīt, ko vien grib), zemāk ir e-mails (nu arī var rakstīt, ko grib), tad ir nikvārds - raksti kā tev vajag, un beigās ir alternatīvais nikvārds, kurš parādīsies, ja tavs pirmais būs aizņemts (piemēram, tu būsi izpingots/ta vai atstājis mājās mircu ieslēgtu un tagad esi citur vai līdzīgās situācijās)

6.Kreisajā pusītē noklikšķinam vienu vārdu zemāk un parādās serveru logs. Pirmajā lietošanas reizē spiežam ADD.

7. Šādā veidā aizpildam pirmo reizi, tad spiežam ADD. Atkal nonākam pie iepriekšējā loga. Spiežam vēlreiz ADD un aizpildam sekojoši:

8.Aizejam tagad uz šito sadaļu, spiežot kreisajā pusē pie IRC uz krustiņa un tad HIGHLIGHTING. Ieklikšķinam ķeksīti iekš enable highlighting. Un spiežam ADD. Tad aizpildam formu, kā parādīts attēlā un spiežam ok. Tas ir vajadzīgs tam, lai tavs Mirc uz palodzes mirgotu, kad kāds pasaka tavu niku :)

9. Nākošais solis ir mēģināt daudz maz slēpt savu MiRCu no bosa vai kolēģiem. Tāpēc aizejam uz sadaļu Display/Options (kreisajā pusē), nospiežam uz pogas Tray... un saklikšķinam visu kā ir sekojošajā attēlā, tad spiežam OK.

10. Tagad atgriežamies uz sākumu - uz Connect/Servers sadaļu (kreisajā malā). Augšā izvēlamies sadaļu Mani_serveri, un apakšā izvēlamies Konkrēto serveri - šajā gadījumā Netparks un spiežam uz pogas [connect to server]

11. Izleks sekojošais logs, kuram iznjemam kjeksīti laukā no Pop Up Favourites On Connect un spiežam OK.

12. Tagad lejā rakstam /j #kanāls, spiediet ENTER un jūs tiksiet iekš vajadzīgā kanāla. Kā tas parādīts sekojošajos attēlos:

13. Tagad palielinam logus, lai ir pa visu mircu un jau nedaudz rullējam :)

14. Tagad mums ir jātiek arī pie cita servera, lai tagadējo mums neaizver. Spiežam uz pogas, kas parādīta nākamajā attēlā un mums atvērsies sen pazīstamais logs ar mums jau vajadzīgo sadaļu:

15. Tagad izvēlamies to pašu grupu, bet IRC server lauciņā citu serveri (mums vajadzīgo) Un tagad nāk galvenais - nedrīkst aizmirst ieklikšķināt lodziņā New Server Window, jo pretīgajā gadījumā jaunais serveris palaidīsies pa virsu vecajam. Ja ir kā attēlā, tad var spiest [Conect to Server].

16. Tagad ir atvēries jauns servera logs, kurā rakstam, lai pievienojas mums vajadzīgajam kanālam, /j #[LOOSER], piemēram:

17. Pārslēgties starp čata logiem var augšējā panelī, kuru var bīdīt arī uz malu:

18. Tagad mācamies nokonfigurēt sev patīkamās krāsas. Spiežam uz nākamās pogas augšā un atveras krāsu logs. Spiežam uz tās vietas, kur jānomaina krāsa un izvēlamies krāsu:

Man sanāca šitā.

Tātad daudz maz viss ir galā. Kad minimizēsi mircu, tad viņs parādīsies apakšā blakus pulkstenītim - 2 klikšķi akal viņu atdzīvinās. Kad pateiks tavu niku kāds, tad tā ikoniņa mirgos :)

19. Tagad dažas komandas, lai varētu sakarīgāk lietot MiRCu (jāatcerās, ka visas komandas sākas ar / un < > rakstot komandu nevajag):

/nick - pamainīs niku

/ns register - piereģistrēs niku (tikai Delfi serverī.. Un Netparks tādas iespējas vispār nav)

/msg nickserv identify vai /msg nickserv identify - identificēs tevi serverim... Ja piereģistrēts niks, tad tas ir daudz maz obligāts pasākums :)

Nu un pārējo jau laika gaitā iemācīsies...


Komentāri:

Andy @ 18.04.2008. 05:39

paldies, mircu nesmu lietojis kadus 3 gadus, wiss bij piemirsies, paliidzeeja, reku crack uploading.com/files/

arch @ 09.03.2006. 17:34

He es esmu tas iesaaceejs, paldies veidotaajam. Izlasiju vaardu peec vaarda izdariju.

koko @ 27.01.2005. 14:39

he he... nu es ar win vairs daudz neaizraujos... Un to, kā šamo pārinstelēt, rakstīt nav jēgas - tas tak muļķudrošs process... Vienk instelē un dari, ko dators tev liek!!!

Esmu pārgājis uz nixveidīgajiem :)

semo @ 27.01.2005. 12:13

Uzraxti veel kaa win paarinstaleet, tas gan daudziem buutu veertiigi :)

koko @ 26.01.2005. 07:20

Hmm... vai tad jaunākas versijas iznākušas un tur ir diametrāli pretēji viss salikts? Šaubos... Labākais veids būtu palaist to mirciņu un visus settingus no jauna sakonfot... Ja nevar palaist, tad pārinstelēt no jauna :)

Zakis @ 26.01.2005. 04:14

Hmmm.... :( tur kura raxtiic jaukais vaardinjsh - spiezham TE, uzspiezhot atveras ne tas kam vajadzeetu atveerties...ko man dariit kaa man buut lai atkal tiktu pie mircinja????
ierosmes >:}

koko @ 11.10.2004. 15:40

Tulkoju - ļotajie domāti kā galīgi iesācēji, kas nav redzējuši mirc vispār

whatever @ 11.10.2004. 15:40

kas ir ļotajie lietotāji?

koko @ 11.10.2004. 15:40

Nu ideja tāda, ka manuāli rakstīju diezgan pazīstamiem cilvēkiem. Nu un vēl ir tāda fiška, ka prieks jau ir par padarīto... Un vēl - tu tak ienāci, tātad - kāds cits arī var ienākt. Nu un drīzi googļa bots gan jau manu lapu arī apmeklēs un ievietos infu sevī :)) Tā, ka tas nav tikai priekš kaķiem...

A irc.netparks.lv ir diezgan kruts servuks :))

raymo @ 11.10.2004. 15:40

Gribēju tikai izteikt tādu varbūtību, ka ļotie iesācēji jau nu nelīdīs personīgos weblogos meklēt mIRC palīdzību. Ja nu vienīgi kāds iedos linku.
tb regulārie šīs lapas apmeklētāji jau nu noteikti zina to un vēl daudz ko vairāk par tavu uzrakstīto :)
Nu labi, no tā visa es uzzināju arī kaut ko jaunu - izrādās, ka ir tāds irc.netparks.lv :)

bubu @ 11.10.2004. 15:40

atrodi atšķrību: "/msg nickserv identify vai /msg nickserv identify" :)

ManInBlack @ 11.10.2004. 15:40

tākz, jutos daudz ko jaunu iemacijies. :DDD

FaLcoN @ 11.10.2004. 15:40

chat.118.lv/instrukcijas/ pirms daudziem gadiem es prieksh 118 sarakstīju jau :P

Gastonz @ 11.10.2004. 15:40

Vai tad tas tiešām bija vajadzīgs? :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.