Mēmais teātris Jānis Rubļevskis (koko) / 25.10.2007. 13:38 / #Dzīve / 1 komentāri

Jūs varbūt nezinājāt, bet es superamatiera līmenī nodarbojos ar teātra mākslu. Mums tur māca ļoti daudzas un dažādas interesantas lietas, kas dzīvē pat bieži noder. Kā arī tie cilvēciņi, ar kuriem es to kopā daru, ir nenormāli interesantie.

Vakar, pēc nogurdinošas tēlošanas, man bija iespēja paskatīties kādas 15 minūtes arī tīri savu kolēģu darbu bez manas iesaistīšanās. Tā kā es visus vārdus daudz maz jau zinu, tad nolēmu ausīs iebāzt austiņas un, skatoties uz kolēģiem, paklausīties kādu smagāku elektroniskās mūzikas gabalu.

Un tajā brīdī tu saproti, kāpēc režisors nepārtraukti mums māca spēlēt, izjust sevi un savus partnerus. Kāpēc viņš māca mūs tam, ka mēs zinām notikumus, bet mums jānotēlo tā, it kā tas notiktu pirmo reizi. Sapratu arī to, kāpēc reizi tiku mācīts spēlēt vienu lugu dažādos žanros, pie tam ar ļoti minimāliem verbāliem izteikumiem.

Un tātad, novēroju interesantu un tajā pašā laikā komisku ainu, kad notiekošais uz skatuves izskatās pēc mūzikas klipa, kur katra kustība kaut ko izsaka. Kad nedzird vārdus, tad ir iespēja redzēt tēlojumu. Vislabākais šoreiz bija režisors, kas, uzskrienot uz skatuves, ar piemēriem rādīja, kam tur it kā vajadzētu būt. Un viņa mīmikas bija vienkārši fascinējošas. Tāpat vieglāk bija pamanīt savu partneru mīmikas, sevišķi, kad jātēlo neapmierināta persona. Ja cilvēku zini, tad smaids sejā garantēts uzreiz, nemaz nerunājot par it kā parastām kustībām (piemēram, iešana, apsēšanās utt), kas izskatās pēc dejošanas.

Ja kādreiz sanāk iet uz teātra izrādi atkārtoti vai arī pašam[ai] sanāk spēlēt teātrī, tad iesaku izmēģināt šo metodi - var pamanīt tādas lietas, ko citkārt neievēro.


Komentāri:

Shadowbird @ 26.10.2007. 11:47

Vispār ir labi atslēgties laiku pa laikam no skaņas. Filmas, reklāmas, apkārtējos cilvēkus - nogriežam skaņu un skatamies. :) Interesanti.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.