Max Payne 2 (un citas 3d spēles) uz linux Jānis Rubļevskis (koko) / 28.08.2008. 11:17 / #Datori / 1 komentāri

Sarakstīju sirdi plosošu ievadu, bet atteicos no tā un ķeršos uzreiz vērsim pie ragiem. Pamanīju, ka 17. oktobrī Holivuda laiž klajā Max Payne filmu un, nostaļģijas mākts, sapratu, ka gribās paspēlēt Max Payne 2, jo Max Payne ir iziets 15 reizes, bet Max Payne 2 tikai 14.

Tā kā zagt netīk, tad izdomāju, ka jāpainteresējas, ko lietas labā ir darījusi dzīve kopš tālā 2001.gada, kad palaist spēli uz linux bija praktiski neiespējami. Un redz, izrādās, ka DirectX 8.x atbalstu Wine piedāvā jau diezgan pasen. Daudz nedomajis, ķēros pie darba.

Konkrētā pamācība bāzēta uz Ubuntu linux, bet domāju, ka nevajadzētu būt problēmām to visu izdarīt arī uz citām distribūcijām.

Ja vēl nav izdarīts, tad jāuzinstalē Wine.

sudo apt-get install wine
Kad wine ir uzlikts, tad iesaka sakonfigurēt tur visu. Parasti jau viss ir kārtībā, bet, lai nebūtu lieku problēmu, tad
winecfg
Nākošais ir pats grūtākais - jāpaņem savs aptuveni pirms 5-6 gadiem pirktais originālais Max Payne 2 disks un jāieliek CD/DVD atverē. Var gadīties, ka disks ir pirkts ļoti sen un patiesībā saskrāpēts, toties ir saglabātas ISO kopijas uz cietā diska, tas arī der, tāpēc sāksim ar otro variantu (ja ir pirmais, tad šo sekciju nelasi).
Ar iso failiem:
Foršuma pēc jāizveido mapīte, kur tad mēs šo iso failu piemontēsim un uzrei arī piemontējam (tas pats, kas uz windows ar Daemon Tools)
sudo mkdir /media/iso
sudo mount -o loop /ceļš/uz/Max Payne 2 cd 1.iso /media/iso/
Jāpiemetina, ka MP 2 var būt gan DVD kompilācija, gan divu disku kompilācija. Atšķirība ir tikai tā, ka CD kompilācijas gadījumā, būs jāpārmontē diski ar sekojošām komandām, kad to pieprasīs instalācija
sudo umount /media/iso/
sudo mount -o loop /ceļš/uz/Max Payne 2 cd 2.iso /media/iso/
Kad disks ir piemontēts, tad instalācija ir jāiedarbina. Kā nu kuram tā instalācija būs, jo es zinu, ka visādas "lauztās" versijas piedāvā dažādus instalācijas veidus, bet nu jābūt aptuveni tā (šiten sākas tas, ko originālo ripuļu [CD] īpašniekiem atkal jāsāk lasīt)
wine /media/iso/setup.exe
setup.exe dažādās versijās var tikt aizstāts ar lounche.exe vai install.exe. To iepriekš var pārbaudīt, paskatoties, kas tam cd ir vēderiņā, bet banalitātēs es tagad negribu ieslīgt.

Tālāk standarta windows variants: next, next, next, finish. Ieklikšķinam logā, ka gribam palaist spēli un spēlējam.

Piezīme: ja vēlāk nekur neatrodat saīsni uz spēli, tad spēli var vienkārši palaist no termināļa vai spiežot Alt+F2 ar komandu

cd ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Max\ Payne\ 2\ -\ The\ Fall\ Of\ Max\ Payne/; wine MaxPayne2.exe
Līdzīgi būs ar jebkuru spēli, kurai nav nepieciešams pats jaunākais DirectX, jo, diemžēl, joprojām Wine piedāvā tikai limitētu Direct3D atbalstu, bet Max Payne 2 man iet ar iestatītiem visaugstākajiem parametriem.


Komentāri:

Zandis @ 11.09.2008. 03:45

linux sux windows rulz


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.