Māris Grīnblats Jānis Rubļevskis (koko) / 19.03.2013. 12:54 / #Spams / 4 komentāri

Twitteris ir par īsu, tāpēc pateikšu te, ka es apbrīnoju Māri Grīnblatu. Ne jau tāpēc, ka viņš ir deputāts vai ir bijis Izglītības un Zinātnes ministrs, bet gan divu citu lietu dēļ:

Pirmkārt: Grīnblats braukā ar sabiedrisko transportu, nevis ar auto. Katru rītu, kad braucu uz Rīgu, viņš iekāpj vilciena pirmajā vagonā un tāpēc es viņu cienu. Tajā laikā, kad viņš bija aktīvs politikā, varēja "iegūt" līdzekļus visai dzīvei (kā to ir izdarījuši daudzi sabiedrībā pazīstami politiķi) un, pat, ja viņam nav vadītāja apliecības, tad viņam to nevajadzētu. Iespējams, ka šī iemesla dēļ, es par viņu tagad pat nobalsotu vēlēšanās.

Otrkārt: viņš ir nepārspējams biezu grāmatu atrašanā un patērēšanā. Es Māri esmu pamanījis un tā pastarpināti satieku regulāri jau kādu gadu un esmu pamanījis, ka viņš vienmēr vilcienā lasa un lasa ne tās plānākās grāmatas. Par to es brīnījos jau no paša sākuma. Pirmajā reizē, kad viņu pamanīju, viņš, spriežot pēc grāmatas biezuma, lasīja kaut ko ap 500-600lpp. Tad es reizi redzēju vēl biezāku grāmatu viņam klēpī, taču šorīt no rīta viņš bija pārspējis visu iepriekšējo - pēc atvēruma izskatījās, ka viņš ir izlasījis kādu 1/6 daļu grāmatas, bet tā mazā daļiņa jau bija tādas standarta grāmatas biezumā - savas 200-300 lpp. Sit mani zirgs, kas tā par uzņēmību: ne tikai spēja saņemties tik daudz izlasīt, bet arī katru dienu tādu ķieģeli stiept līdzi. Varbūt tā viņam ir gan izklaide, gan arī aizsardzība pret agresīviem cilvēkiem, bet nu spēcīgi.


Komentāri:

Hartijs @ 18.12.2016. 03:26

2016-2017 Vēl arvien brauc un lasa. Malacis. Interesanti, vai darba laikā arī lasa. Grāmatas mainās ātri.

koko @ 31.03.2014. 03:43

Man izskatās, ka pēdējā laikā tie ir likumprojekti :D

Edgars @ 30.03.2014. 10:43

Kad satiksit G. k-gu, lūdzu noskaidrojiet, kādas grāmatas lasa. Lūdzu publicējiet.

Rupucs @ 25.09.2013. 09:41

grāmatas biezums ir visai interesants faktors, ko pieminēt, bet whatever floats your boat! :D


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.