Madonas "Baudalus" Jānis Rubļevskis (koko) / 14.05.2015. 21:17 / #Alus / 3 komentāri

Carnikavas Savā veikaliņā šodien pamanīju jaunumu - "Madonas Baudalu". Nu vai tad es būšu es, ja nenoprovēšu? Protams, ka nebūšu :D

Paši alinieki to raksturo sekojoši:

Vidēji gaišs, nefiltrēts, nepasterizēts (dzīvs) latviešu alus, raksturīgs senajiem laikiem un lauku apvidum. Ražo Madonas Alus Darītava, aldaris Dainis Kellijs.

Es neesmu bijis īsti senajos laikos, bet jāsaka, ka pa tiesu šis ir nefiltēts alus - ja skatās cauri glāzei, tad pretī sēdoša cilvēka sejas pantus nolasīt nevarēs... Varbūt pat to pretī sēdošo neredzēs, ja paņems pāris kausus vairāk. Arī nekāds mega vājais aliņš šis nav - 5.9 apgriezieni (bija rakstīts uz izkārtnītes), taču to īpaši nejūt.

Mans vectēvs bija aldaris... Arī mans krusttēvs joprojām brūvē māju alu (tie, kas bija manās kāzās vai arī reizēm pie manis uz Līgo, to ir baudījuši). Tam māju alum ir viena forša īpašība - patīkami salda garša (paldies cukuriņam un saprāta balsij, pievienojot apiņus). Šī foršā īpašība cilvēkiem neļauj piefiksēt izdzertā šķidruma daudzumu, taču kā dod pa ķobi, tā sajūt uzreiz. Tiesa, ja iedzer lielāku malku, tad arī krūtīs sajūt siltumiņu. Te nu jāatzīst, ka tas siltumiņš Baudalum ir.

Kas attiecas uz saldumu, tad man ir nedaudz par saldu. Velk uz Brenguli, bet, laikam jau nav tik biezs. Vispār jau šķiet nedaudz patīkamāks par Brenguli, bet tas tikai tāpēc, ka man tiešām nepatīk pārmērīgi salds alus. Līdz ar to arī Madonas Baudalu varu mierīgi pieskaitīt meiteņu favorītiem, kuru nebūtu pretenziju dzert arī pašam. Uz Līgo mierīgi var iegādāties tā pavairāk - tās, kurām alus šķiet dzerams, bet labāk nedzert, par šo būs pateicīgas noteikti, jo tas saldumiņš būs kā konfekte, tās, kuras dzer, dzers, bet tās, kuras nedzer - pašas vainīgas. Ja paliks pāri, tad nepaliks, jo vīriešiem šis arī nebūs smādējams - aizies uz urrā. Var pat mierīgi lielīties draugiem, ka ir māju, jo īsti pateikt, ka komerciālais, nevar.

Jāpievēršas vērtējumam: ja skatos subjektīvi, tad 8 kokoi no 10, taču jebkurā laikā šo dzertu labprātāk kā jebkuru pasterizēto alu. Ja skatās objektīvi, tad jāliek vien vismaz 9 kokoi no 10, jo šis varētu patikt gan ļoti salda alus cienītājiem, gan arī tādiem, kas dzer nedaudz rūgtāku. Starp citu, rūgtuma tiešām nedaudz pietrūkst, bet tas varbūt tikai man, jo arī šokolāde man labāk patīk rūgtā nevis saldā.


Komentāri:

SMS @ 10.06.2015. 15:47

Madonas svētkos Baudalus tā vien skrūvēja veļgalus nost :D

koko @ 15.05.2015. 11:22

Nu es jau teicu, ka ļoti pietuvināts māju alum un daudziem kuņģis to nevelk :D Man atkal šodien ļoti laba pašsajūta un nekādu diskomfortu nejūtu :D

marcus @ 15.05.2015. 10:27

nu nezinu, vakar likvidēju trīs pudeles, šodien visu dienu mocos ar skrienamo(caureju)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.