Kuru alu tu dzer? Un kāpēc? Jānis Rubļevskis (koko) / 25.04.2007. 08:00 / #Dzīve / 8 komentāri

Vakar piedalījos GFK [reklāma nav apmaksāta] rīkotajā pasēdēšanā un spriešanā par aliem, kas ir sastopami Latvijā. Kāpēc mēs viņus dzeram, kā izvēlamies alu, ko dzersim utt... Pētījuma mērķis bija apspriest dažādas alus firmas (pamatā Bauskas, Užavas, Tērvetes, Cēsu, Lāčplēša, Aldara, Līvu), to ražotos alus, tilpņu dizainiskos noformējumus, cenas un, protams, arī garšas.

Interesanti, ka alus dzērāji bija tikai vīriešu kārtas pārstāvji, pie tam vecumā no 18 - 24 gadiem. Gribētos zināt arī kādas sievietes viedokli, kā arī neatteiktos padiskutēt ar kādu alus dzērāju pāri 40 ;)

Pēc novērojumiem - lielākā daļa izvēlās dzirkstošos alus un, kas mani sāpināja visvairāk, ļoti lielā cieņā ir Aldaris. Užavas alu arī ciena praktiski visi, bet augstā cena ir šķērslis to lietot. Bauskas alu laikam visvairāk aizstāvēju es un vel viens Jānis, taču bija skaidri jaušams, ka lielai daļai alus ir tāds apreibināšanās nevis baudīšanas līdzeklis.

Par dizainiem - visforšākais mums škita Užavas alus pudeles noformējums, jo viņš iedveš tādu mājīgumu. Neatpalika [šoreiz gan nav mans viedoklis] arī aldara gaišais ar savu zaļi nomierinoši atraktīvo etiķeti. Cēsu Premium un Bauskas ali ar savu sarkanīgumu itkā nedaudz agresīvāki, bet paliek ar etiķeti otrajā vietā. Tālāk jau nu kas, kuram tuvāks. Vissliktāk laikam gāja Līvu Pilzenes alum, ar ļoti prasto etiķeti un priekštatu par šo alus šķirni.

Sarunas ilga aptuveni 3 stundas un izrunāties paspējām līki. Nedaudz vairāk uzzinājām par alu. Mums bija arī iespēja izteikt savu viedokli par to, kādā veidā uzlabot alus kvalitāti, noformējumu kā arī mums patīkamāko akciju veidus.

Par šādu aktivitāti saņēmām dāvanu kartes, par ko liels paldies - domāju, ka alu par šo karti nepirkšu, bet iegādāšos kaut ko sakarīgu, piemaksājot nedaudz no savas kabatas...

P.S. Zinu, ka vismaz 3 cilvēki pēc pasākuma dzēra savu iemīļoto alu mājās pirms miega... Nojaušu, ka vēl vismaz viens dzēra arī kādu no aliem, taču nezinu vai iemīļoto. Par pārējiem nav ne mazākās nojausmas ;)

Kurš aliņš un kāpēc garšo vislabāk tev?


Komentāri:

Gastonz @ 25.04.2007. 17:54

Viennozīmīgi Bauskas un Tērvetes :)

Toms @ 25.04.2007. 15:51

Topa augšdaļu aizpilda Aldara gaišais. Arī nesmādēju Užavnieku un Tērvetes tumšo, kā izlejamo...

mefisto @ 25.04.2007. 11:45

Užavas tumšais vai Cēsu Stout.
Kad veikalā alus nav, nopērku Jubilejas ingveralu.

n4 @ 25.04.2007. 09:41

Pec vairaku gadu partraukuma atgriezos pie Ice. Un paliku.

Dzonis @ 25.04.2007. 07:19

bauskas > užavas..vismaz tumšais

no ārzemju gala čehu ali, piem. krušovics (nemeklēšu kā pareizi raksta)

r21vo @ 25.04.2007. 07:03

Bauskas, gaišais.

Martii @ 25.04.2007. 06:24

bauskas tumšais

John C. @ 25.04.2007. 06:20

LV: Bauskas, Tērvetes, Užavas.
Foreign: Heineken, Corona.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.