Koko`s Inner Self Jānis Rubļevskis (koko) / 13.12.2007. 17:19 / #Dzīve / 4 komentāri

Šodien tāda diezgan pasmaga diena. Smaga tādā ziņā, ka tiku enerģiski totāli un galīgi izsūkts, bez iespējām enerģiju atgūt. Tādās reizēs as palieku kluss un mierīgs, bet reizēs, kad es palieku kluss un mierīgs, es daudz domāju.

Šoreiz izdomāju ļoti dziļu domu: Man ir tendence noliegt vēl nenotikušu lietu izdošanos. Tas ir ļoti nepatīkami, jo reizēm tā tendence ir tik nomācoša, ka es tai vai nu padodos vai arī visu novelku tik tālu, ka tiešām neizdodās. Tomēr ar šo domu mans lidojums pa smadzeņu dzīlēm nebeidzās.

Sāku analizēt situāciju un sapratu, ka brīžos, kad esmu kluss, pamostās mans iekšējais ES, kuru varētu salīdzināt ar mākslīgā intelekta dažos apmācības algoritmos sastopamo problēmu ģeneratoru, kas nepārtraukti ražo problēmsituācijas vai normālu situāciju dažādus atrisinājumus manās smadzenēs.

Ziniet, ļoti dīvaina situācija, ka reāli apzinies, ka tev tas izdosies vai vismaz pastāv liela izdošanās iespēja, bet pārdomu brīžos kāds, kas esi Tu pats, stāsta, ka tomēr nekas neizdosies.

Vēl interesantāka situācija ir tad, kad tas Iekšējais Es mēģina iestāstīt, ka lieta, kas toč neizdosies, tomēr var piepildīties... Skērī situācija.

Nolēmu pārbaudīt, kuram tad tomēr ir vairāk taisnības? Man vai otram man? Analīzes un arī dažu praktisku eksperimentu rezultātā ieguvu sekojošus datus:
1) Triviālās lietās mans Apzinātais Es tomēr ir daudz pārāks, piemēram, ejot uz veikalu nolēmu, ka iepirkšu divus "Senču" aliņus un salātiņus, taču Iekšējais Es mēģināja iestāstīt, ka es ņemšu pavisam citas šķirnes alu... Aplauzās tas Iekšējais Es.
2) Savukārt globālākās lietās, kur tomēr iznākums vairāk tiek balstīts uz varbūtības teorijas plašo jēdzienu neiespējamu pareizu interpretāciju, mans Apzinātais Es mana Iekšējā Es priekšā ir vienkārši bezspēcīgs, piemēram, lieku eksāmenu un esmu pārliecināts, ka nolikšu, bet iekšēji jūtu, ka nebūs labi... Piepildās tas otrs... Un darbojas abos virzienos.

Ko es ar to visu gribu teikt? Tikai to, ka reizēm taisnība ir vienam no Mums Abiem. Tātad teorija pierāda, ka Globālajam MAN vienmēr ir taisnība, kas noved pie situācijas, ka ar mani strīdieties nav jēgas - man vienmēr ir taisnība.

Joks jokam, bet tā tie ģēniji rodās.


Komentāri:

@ 23.03.2010. 19:56

Kopumā tev it visā ir taisnība. ;)
Bet varbūt to jāpārbauda teiksim darbā/os. Vai arī kad būtiski izšķirās tava nākotne vai ar pieņemto lēmumu stipri ietekmēta turpmākā dzīve!?

koko @ 13.12.2007. 18:05

Es zinu, bet, ņemot vērā manu vājo ievirzi uz mazahismu, es tur neko nevaru padarīt...

@ 13.12.2007. 17:50

Izlasi grāmatu - "Mans zemapziņas spēks". :P
Bet īsumā, doma ir tāda, ka tu saņem to uz ko pats sevi ieprogrammē. :) Jo vairāk negatīvu domu un nepārliecinātības, jo vairāk tā arī notiks.

Gastonz @ 13.12.2007. 17:16

koko, izgulies, ja? :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.