Kas tad īsti ir programmētājs? (Papildināts) Jānis Rubļevskis (koko) / 31.12.2003. 22:00 / #Spams / 18 komentāri

Sanāca tā, ka šogad mums sāka mācīt ļoti "jauku" priekšmetu Sistēmu analīze un zināšanu iegūšana. Viss ir ļoti jauki un viss griežās ap sistēmas analītiķiem.

Skaidroju sīkāk - analītiķis nevar būt jebkurš cilvēks, tam jābūt:

konsultantam,

ekspertam,

izmaiņu aģentam

Tiesa gan lekcijā runa vēl gāja par ārstu, psihologu un vēl nez ko... Jau uzreiz sapratu, ka sistēmas analītiķis tiek nostādīts Dieva lomā.

Nu bet skatamies tālāk - kas tad ir programmētājs? Programmētājs ir parasts cilvēciņš, kuram praktiski nav nekādas nozīmes (tā domā pasniedzēja Kirikova), lai gan es uzskatu, ka analītiķis bez programmētāja ir kā suns bez zobiem. Nu bet tas vēl nekas.

Lielu projetku vadītājiem nekad neizvēlas programmētājus. Ja tiek nosūtīts projekts uz Eiropu, kura priekšgalā stāv programmētājs, tad nekad projekts neizies. Kāpēc tā ir?
Es bez apdomāšanās arī saku, tāpēc, ka programmētājs ir vienīgais, kurš domā logīski, bet vai tas viņai patika? Nē!
Programmētājs domā savādāk kā citi. Viņam vajag, lai viss notiktu tieši tā, kā viņš ir iecerējis. Viņš to var iestāstīt datoram, bet ar cilvēkiem programmētājs strādāt nemāk!
Ļoti patīkams priekštats par programmētājiem, bet diezi vai es varu viņai piekrist... Bet nu sanāk, ka man, vedot tautiņās kādu lielu projektu, būs jāslēpj sava izglītība. Skaisti!

Un tātad - gribam būt dievi - ejam mācīties/strādāt par sistēmas analītiķiem, tikai nez kāpēc es zinu nedaudzus cilvēkus, kas no programmētāja ir kļuvuši par sistēmas analītiķi, bet otrādāk - neesmu vēl dzirdējis.

Papildināts: Aizmirsu vēl vienu prikolu pateikt - profesore vēl mums pateica, ka, lai kļūtu par sistēmu analītiķi - būs jāatsakās no raibām biksēm, gariem matiem, kā arī meitenēm no īsiem svārkiem utt... Nu nedomāju viss, ka es pievilcīgāks būtu ar īsiem matiem - galvenais jau ir pareizi saķemmēt (man tagad tam laika nav:)


Komentāri:

koko @ 26.02.2007. 08:03

Nu manā izpratnē programmētājs ir vienkārši diezgan pagudrs cilvēks, kas apdāvināts ar normālu loģiku. Viņš sēž, raksta vārdus, kurus neviens cits nesaprot un beigās sanāk kaut kas tāds, ko reizēm pat visi saprot...
Programmētājs padara mūsu pasauli vieglāku un labāku :D

rrrrrr @ 25.02.2007. 10:28

galigi garam!! kas var pateikt kas ir programmētajs??

ineze @ 01.11.2006. 14:06

mana individuālā pieredze atbalsta kirikovas versiju. strādājot otrā pusē, ne reizi vien nācies saskarties, kā programmētāji kaut ko safiško sava galvā un tad rāda ar lielīgu sejas izteiksmi, bet man tās superfīčas dzīvi neuzlabo, kad pamatprasības nav izpildītas. tāpēc jau nepieciešams cilvēks sist.anal., kas saprot un uzklausa lietotāju -> viņa valodiņā, bez koda, un tad to partulko programmētājiem -> jau strukturētākā veidā. pamēģiniet parunāt ar arhitektu - uzreiz manīsiet profesionālos terminus sarunā. tas pats ar programmētajiem - neapzinoties viņi domā un runā savādāk -> tad arī rodās konflikts. Parastā biznesa pasaulē visi saka, ka IT cilvēki foršas fīčas prot sataisīt, tikai ne to, ko šobrīd vajag :)

koko @ 05.05.2006. 04:55

I kā tu pie tik seniem rakstiem tiec? Meklē informāciju par to, kas ir programmētājs? :)

Jana @ 05.05.2006. 04:43

Programmētajam taču nav tik daudz laika, lai ar projektiem ņemtos.

Didulis @ 04.10.2004. 15:55

LU mums māca, ka par Sistēmanalītiķi nevar kļūt nekas cits, kā vienīgi Programmētājs. Tika arī minēts piemērs no dzīves, kad viens Vadībnieks uztaisījis projektu, ko pēc tam nav bijis iespējams noprogrammēt.

mc @ 11.10.2004. 15:40

Īsta programmētāja piemēru varētu ņemt no koko, kurš spēj atlicināt brīvu laiku ar mc pie kviesīša alus kausa! :)

koko @ 11.10.2004. 15:40

Toč ņirga parāva par ābeles komentu :))

aabele @ 11.10.2004. 15:40

Un tātad - gribam būt dievi - ejam mācīties/strādāt par sistēmas analītiķiem, tikai nez kāpēc es zinu nedaudzus cilvēkus, kas no programmētāja ir kļuvuši par sistēmas analītiķi, bet otrādāk - neesmu vēl dzirdējis.
______________________________________________________
tas tāpēc, ka sistēmanalītiķim tas būtu kritiens karjerā :P

CopyLeft @ 11.10.2004. 15:40

njā.... incanti stereotipi. Programmētājam ir sarkana pakaļa un vairāku dioptriju optika uz acīm. Tas tika piemirsts.

kurc @ 11.10.2004. 15:40

Man vislabāk patika kā šamā teica, ka ir eksotiski puiši ar gariem matiem :) Nez kur tā eksotika....

zupchix @ 11.10.2004. 15:40

Nu īstenībā programmētājs nav diagnoze, tā ir tikkai profesija, un es neuzskatu, ka dēļ fakta vien ka cilvēkam ir attiecīgā pieredze vai profesija viņš būtu jānovērtē kā savādāk. Kārtējie debilie cilvēku aizspriedumi, kas balstās uz maldīgām baumām un uzskatiem.

koko @ 11.10.2004. 15:40

Nu tā arī to teicienu vajadzēja rakstīt - citātus jau necenzē :))

Gastonz @ 11.10.2004. 15:40

Lutshe ... v rtu, chem uchitsa v RTU :)))

koko @ 11.10.2004. 15:40

Da nelecu es acīs - sēdēju otrā telpas galā ai lieliem kursabiedriem :)

oldskool @ 11.10.2004. 15:40

diez kaa patiesiibaa tur ir..bet kaut kaa aizvien biezaak liekas ka rtu pasniedzeeji izmanto novecojusu literatuuru, uzskatus (ne visi, bet konkreetu piemeeru arii nevareeu mineet, slinkums domaat)..nu hvz kas un kaa tur iisti ir

napalmEye @ 11.10.2004. 15:40

Jā, ir nu gan tai jūsu pasniedzējai ekstrēmi uzskati. Protams, starp programmētājiem gadās tādi, kas 'normālam' cilvēkam nespēs izskaidrot, kas un kā, bet uzskatīt visus par vienā maisā bāžamiem ir tā kā par šerpu. Mans ieteikums - nelec šamējai pārāk acīs ar savu viedokli, savādāk vēl uzēdīsies un tādējādi radīsi sev papildus apgrūtinājumus :)

karliks @ 11.10.2004. 15:40

es ar domāju, ka sist. analītiķim jāzin vai programmētājs varēs izdarīt nepieciešamo lietu, tādēļ sist. analītiķim ir jābūt advancētam programmētājam + vēl visas komunikāciju spējas ar potenciālo pasūtītāju


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.