Kas tad ir vīruss Jānis Rubļevskis (koko) / 03.03.2008. 21:44 / #Datori / 3 komentāri

Palūdza man G. (es domāju, ka viņai nevajag atsauci uz viņas blogu) uzrakstīt nelielu rakstiņu, lai atvērtu cilvēkiem acis. Jābalstās man ir uz sekojošu paziņojumu par vīrusu:

Tiek ziņots par milzīgu kaitniecību nodarošu vīrusu, kurš tuvākajā laikā apceļos internetu. KATEGORISKI AIZLIEGTS atvērt vēstules ar pielikumu "INVITATION" vai "POSTCARD".

Šis vīruss parāda olimpiskās uguns bildi, kas iznīcina Jūsu kompjūtera "C" disku. Saņemot šādu vēstuli, neveriet to vaļā un izslēdziet kompjūteru.

CNN apstiprināja ,ka šis vīrus ir ārkārtēji bīstams.

Microsoft viņu klasificē kā pašu iznīcinošāko.

Šis vīruss ir identificēts vakar un pagaidām vēl nav nekādu izgudrojumu pret to.

Aizsūtiet šo brīdinājumu visiem sev pieejamiem cilvēkiem!

Sākumā nesapratu, nafiga man tas būtu jādara, jo nu jābūt reāli tizlam (atvainojiet, ja tikko kādu apvainoju), lai nodomātu, ka tiešām ir tāds ūbervīruss, bet nu nedaudz loģisko izteikumu, lai arī tie, kas ir pavisam tizli, paliktu nedaudz gudrāki.

1) Ja tev atnāk dajebkāds epasts no nepazīstama cilvēka, ja tas e-pasts ir ar dīvainu nosaukumu un vēl tam iekšā ir nenosakāmas izcelsmes datnes, tad nospied delete email bez domāšanas - vieglākā izsargāšanās un nevajag pat gumiju.

2) Jūsu foršajai windai nodarīt pāri pamatā var tikai .src, .exe vai kaut kādi citi izpildāmi/palaižami faili. Nu ibio - jābūt nežēlīgam ģēnijam, lai ar .jpg varētu nobeigt datoru, ja nu vienīgi to attēlu never vaļā ar kādu nenormāli caurumainu programmu.

3) Cieto disku var iznīcināt ar cirvi un āmuri nevis ar bildi. Ja tiešām tāds vīruss pastāvētu, tad tas varētu nonest visu informāciju. Ja būtu mēģinājums uztaisīt diska pārslodzi, klāsteru nobeigšanai, tad to itin ātri pamanītu un, ja nav galīgi smadzenes iestrēgušas, tad fiksi izslēgtu datoru un pasauktu kaimiņu pēterīti pārinstelēt sistēmu, bet parasti tādi vīrusi uz labas kvalitātes cietajiem diskiem nemaz nenostrādā.

4) Kas ir CNN, ka var kaut ko tādu apstiprināt? Kur ir MicroSoft oficiālais paziņojums? Iedodiet man kādu linku!

5) Atjaunojiet savu par bargām naudiņām zagto antivīrusu.

6) Lietojiet linux.

7) Nekad nesūtiet nevienam un sevišķi man tās fakinās ķēdes vēstules. Nu nekad es tās nelasu - tās visas pa taisno nonāk miskastē. Ja tas ir draugos, tad 5. šādas vēstules atsūtīšana no Jūsu puses draud ar draudzības pārtraukšanu. Ja tas ir uz epastu, tad pie 5.vēstules Jūs iespējams tiekat pievienots manam spam filtram!

Tauta! Amerikāņu spameris zaudējis pēdējo apelāciju un dabūjus 9 gadus cietumsodu tikai tāpēc, ka sūtīja spamu un ķēdes vēstules nav nekādā citādā veidā interpretējamas kā vienīgi spams.

Un vēl viens labs arguments, ko atradu googles pirmajā rezultātā šajā forumā, kur Dr_Death pieklājīgi atbild milzeram uz uzdoto jautājumu tieši par šo pašu vīrusu:

Another Hoax which will be forwarded by stupid computer illiterate morons.

Yep I just searched google and suprise suprise it is a hoax, next time search google first and don`t believe everything you hear!!!


Komentāri:

non7sens @ 04.03.2008. 19:24

Ir daudzi tumšoņi, kas māk tikai draugiem.lv uzraktīt browseri un viss. Saņemot e-pastu par kādu apokalipses vīrusu sākās masveida trauksmes celšana, jopcik smadzenes pakustīnāt neviens negrib :D

..... @ 04.03.2008. 14:41

ak jeel.....es lasu un smejos par savu uznjemumu kur prieksnieciba ir izpamojusi sho meilu ..... man ka adminam kjip jazmanas :D
man uzrejz likas ka spams

bim @ 04.03.2008. 04:59

Sasmējos par vēstules stilu, no literārās puses. Vairākas pērles tikai dažos teikumos :>. P.S. arī nevaru ciest tās ķēdes vēstules :@.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.