Kārtējais ceļojums uz Vāciju un kārtējie vājuma brīži Jānis Rubļevskis (koko) / 09.12.2008. 19:45 / #Dzīve / 9 komentāri

Tikai šoreiz un tikai tagad un gandrīz tūlīt tu uzzināsi, ka...

Sestdien sasniedzu es savu kārtējo gadiņu tuvāk atpestīšanai, kam par godu biju aizlaidis uz Vāciju atpūsties. Dziļi personīgo jau esmu aprakstījis draugos un īpaši negribu te klāstīt savas privātās dzīves burvības, tāpēc kopējai zināšanai pastāstīšu, ka Lībeka ir ļoti skaista un ir vērts uz turieni aizbraukt. Tiesa gan - vairāk kā dienu - divas tur nebūs ko darīt, ja nebūs izdomāta kaut kāda sabiedrisko pasākumu programma.

Tā kā mans teleports ir nedaudz salūzis, tad šoreiz lidoju ar lidmašīnu. Vienalga sanāk ātrāk nekā ar autobusu līdz mājām aizbraukt. Pie reizes arī jāpasakās jaukajai taksistei vārdā Taiga (ja pareizi atceros). Ceru, ka nesamuldēšos, ja teikšu, ka viņa strādā uzņēmumā Lady taxi. Bija patīkams pārsteigums, ka nesanāca kā Pbs draudzenei ar lielo samaksu, jo pats sākumā rēķinājos, ka no teikas sanāks līdz pat kādiem 15Ls, bet beigās pēc skaitītāja bija kaut kas ap 8Ls. Vadītāja bija tik forša un mums bija tik patīkama čalošana, ka es vienkārši biju apburts un sapratu, ka ceļojums ir sācies labi. Kā arī vienmēr esmu uzskatījis (un uzskatus tuvākajā laikā nemainīšu), ka dāmas pie takšu stūres ir vienkārši foršas, bet nu atgriežamies pie Vācijas.

Biju uz vācu opereti. Ļoti skaista izrāde, ļoti skaisti tēloja un ļoti daudz pat sapratu (paldies, protams, arī daiļajai tulkotājai, kura ik pa laikam kaut ko pastāstīja un neļāva man pavisam ieslīgt savu perverso domu dziļumos, jo nu es to izrādi varētu ierunāt latviski, ka maz neliekas).

Protams, es nevarēju iztikt arī bez sevis apsveikšanas, tāpēc dzimšanas dienā, tikko biju pamodies, nejauši nopirku domēni draudiem.lv, kurš vēl nestrādā, bet domāju, ka kaut kad sāks to darīt ;) Es vienkārši nekad neesmu sapratis, kāpēc man labāk patīk teikt draudiem.lv nevis draugiem.lv, tāpēc, lai nebūtu lieki jādomā, iegādājos. Nu un vēlāk es vēl iepirku 8 gadus jaunu rumu, kas bija nepārspējami garšīgs - malkoju ar patiesu baudu un prieku.

Iepazinos ar dažiem vāciešiem un arī ar dažiem pusvāciešiem. Lībekā ir nenormāli daudz visādu tautību un tautību sajaukumu cilvēki, jo tur ir skola, kurā padaudz ārpasaules [lasīt: ne no Vācijas] studentu mācās.

Tas laikam kopumā arī viss, ja neskaita to, ka vācu alus arī ir garšīgs, kā arī cenas ir par 30% zemākas nekā Latvijā. Tā, lūk!

P.S. Un vēl sapratu, ka patiesībā alu ir foršāk dzert no 0.33l pudelītēm - tāda tiešām patīkama sajūta. Es pat nezinu, kāpēc, bet ir?


Komentāri:

Barabuka @ 14.12.2008. 16:53

Njāa... ak, alus... uzreiz sagribējas atpakaļ uz Vāciju

laura @ 11.12.2008. 17:50

mm... Lībeka ir pati labākā/foršākā/skaistākā Vācijas pilsēta :)

koko @ 10.12.2008. 07:00

RuncZ man bija ieplānots tikai uz nedēļas nogali, jo daudz darba un liela krīze - nevar atļauties tikai kost, nestrādājot :D

SVILPE @ 10.12.2008. 05:02

Ot, tā - svilpe.lv/

SVILPE @ 10.12.2008. 05:00

Kad mēs padzīvojām Herfordā, katru dienu kaste ar mazajiem Herforderiem uz diviem. Vakarā samaini pret pilniem un nākamā diena var sākties. Veselu nedēļu prieki. :P

RuncZ @ 10.12.2008. 04:23

> Pie reizes arī jāpasakās jaukajai taksistei
> vārdā Taiga (ja pareizi atceros). Ceru, ka
> nesamuldēšos, ja teikšu, ka viņa strādā
> uzņēmumā Lady taxi.
Apsveicu, nesamuldējies, viss 100% precīzi :D

> Vadītāja bija tik forša un mums bija tik
> patīkama čalošana, ka es vienkārši biju
> apburts un sapratu, ka ceļojums ir sācies
> labi. Kā arī vienmēr esmu uzskatījis (un
> uzskatus tuvākajā laikā nemainīšu), ka
> dāmas pie takšu stūres ir vienkārši foršas
> ...
You got that right, buddy :)

Kaukā ātri tu atpakaļ esi .. laikam tiešām Lībekā nebij nekā daudz ko darīt. :)

koko @ 09.12.2008. 19:04

Par draudiem? Kaut kam draudēji? Vai biji uztaisījis ekonomikas.draudiem.lv :D

Kristaps @ 09.12.2008. 18:44

Domēnu domāts.

Kristaps @ 09.12.2008. 18:44

Šamo man konfiscēja pirms gadiem diviem. Vari iedomāties par ko.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.