Karloss Bario "Likteņa grāmata 2012" Jānis Rubļevskis (koko) / 18.03.2012. 18:24 / #Grāmatas / 0 komentāri

Karloss Bario esot šamanis un Maiju vecajo padomes loceklis un viņš ir uzrakstījis grāmatu par 2012. gadu.

Sāku lasīt šo grāmatu ar nelielu skepsi par to, ko nu tagad viņš sasolīs un kas nu būs tajā 2012. gadā, bet man bija vilšanās. Tomēr vilšanās bija labā nozīmē, jo tur nebija rakstīts nekas par apokaliptiskām dienām...

Vispār jau nemaz nav daudz, ko rakstīt, jo grāmata ir vairāk par maiju vēsturi tieši no maiju redzes puntka. Par to, kas viņi ir un kāda ir viņu dzīves uztvere un dzīvesveids. Vairāk, protams, ir aprakstīti laiki, kad viņu zemē ierodas Kortess ar saviem konkistadoriem un kā viņi tiek slaktēti, bet necīnās pretī, jo nav jēga to darīt pret cilvēkiem, kas nesaprot, ko dara.

Ļoti liels uzsvars tiek veltīts garīgajām maiju priesteru spējām, bet tur var ticēt un var neticēt, jo caur garīgajām spējām autors pieskaras arī pārdabiskām parādībām un pat citplanētiešiem, bet tas ir diezgan minimāli aprakstīts, tāpēc skeptiķi var nebaidīties un mierīgi lasīt.

Vislielāko uzmanību grāmatā tomēr autors piešķir maiju pareģojumiem. Viņš stāsta, kā vispār notika pareģošanas procesi un izskaidro, ka tas ir saistīts ar rūpīgu maiju kalendāra lasīšanu (Arī Nostradamus esot lasījis tieši maiju kalendāru). Jāpiemin arī, ka viņš nodala daudz un dažādus kalendārus, kur katrs ir domāts kādam noteiktam mērķim. Tā arī šo kalendāru lasītāji nav universāli - ja viņi lasa vienu kalendāru, tad varbūt nemaz citu nespēs izlasīt.

Visas šīs maiju zināšanas joprojām esot saglabājuši viņu priesteri un lēnītēm šīs gudrības dala arī aptizlotajiem pasaules iedzīvotājiem. Priesteri arī apgalvo, ka nebūs pasaules gala, bet būs ļoti lielas pārmaiņas un pārmaiņas būs no materiālā uz garīgo un ar laiku cilvēki paliks laimīgāki, jo viss attīstās pa spirāli un laiki atgriežas.

Grāmatas beigās ir vesela nodaļa par to, kā var noteikt savu maiju kalendāra zīmi un var palasīt līdz ar to arī kaut kādas patiesības par sevi (man ir diezgan daudz sakritību).

Izlasīju ar interesi. Vērtēt nevaru ļoti objektīvi, jo man šīs lietas patīk, bet nu brīžiem biju vīlies, jo nebija daudz jauna. 7 kokoi no 10.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.