Kā personalizēt Firefox ātrai draugiem.lv piekļuvei? Jānis Rubļevskis (koko) / 05.03.2009. 09:55 / #Datori / 11 komentāri

Jāsāk ar to, ka draugiem.lv ir nedaudz izaudzis un priekš tā tiek veidotas arī papildus programmas. Šoreiz pastāstīšu, kādā veidā var uztjūnēt tavu Firefox tīmekļa pārlūkprogrammu, lai draugiem.lv lietošana būtu daudz ērtāka un vienkāršāka.

1. papildinājums lietojamības uzlabošanai: uzmetot ātru skatienu, neatradu, kuram jāsaka pateicība, bet šajā vietnē darbojošais entuziasts[i?] ir izveidojuši ļoti daudzfunkcionālu Firefox paplašinājumu draugiem.lv lietojamības uzlabošanai Krutākās fīčas ir tās, ka var apskatīties lietotāju profila bildes un netrāpīt lietotāja statistikā, pa taisno sūtīt vēstules, kačāt bildes utt. Viskrutākā fīča ir tā, ka statusbārā parādās papildus divas ikonas: 1) onlainā esošie draugi un 2) neizlasīto vēstuļu skaits. Spiežot uz šām ikonām, atveras attiecīgā sadaļa jaunā firefox cilnē. Tas nozīmē to, ka drīkst aizvērt cilnes, neizlogojoties, un visu laiku apakšā redzēsies, kas atsūtījis un vai atsūtījis jaunu ziņu, kā arī, cik draugi pašlaik tev ir tiešsaitē.

2. automātiskā ielogošanās: pateicoties draugiem.lv bookmarkletam jau diezgan pasen bija iespējams draugos ielogoties, nospiežot tikai vienu pogu, taču reizēm mums nepatīk, rupji izsakoties, piedirst logu ar bookmark joslu, nemaz nerunājot par to, ka spiest ar peli ir stipri ilgāk nekā nospiest taustiņus, tāpēc piedāvāju alternatīvu variantu - firefox paplašinājums īsinājumtaustiņu veidošanai. Šis papildinājums atļauj izveidot attiecīgajai pogu kombinācijai piesaistītu web vietni, kuru tad arī uzreiz atver, ja pogas tiek nospiestas. Konkrētajā gadījumā jāatver šī paplašinājuma parametru logs, jāizvēlas kāda no esošajām saīsnēm (tās tur ir definētas) (es izvēlējos, d, jo digg.com man neinteresē), ierakstam Title laukā dajebko un URL laukā jau iepriekš pieminētā bookmārkleta skriptu ar savu lietotājvārdu un paroli:

javascript:(function(){var%20form=document.forms[0];for(var%20i=0;i<form.elements.length;i++){var%20field=form[i];if(field.type==%22text%22){field.value=%22TAVS@EPASTS.LV%22;}else%20if(field.type==%22password%22){field.value=%22TAVA_PAROLE%22;}}form.submit();})();

3. pielietojums ātrai piekļuvei: ja visu izdara, kā manā pamācībā, tad pietiek ar peli uzklikšķināt statusbārā esošajai draugu vai ziņu ikonai un tad nospiest Alt + Shift + D un automātiskā ielogošanās tiks izveikta. Tālāk jau klikšķinam labo pogu portālā dajebuzkuras vietas un skatamies, ko mums izlecošā izvēlne piedāvā ar tiem draudziņiem darīt :)

P.S. Komentāros varat piedāvāt arī variantus, ko izmantojat paši.


Komentāri:

Barabuka @ 31.03.2009. 10:13

nja, interesanti

koko @ 25.03.2009. 19:18

janchuk, neko nevaru palīdzēt.. Konkrētajā gadījumā izdošanās atkarīga tikai no tavu pirkstu taisnuma ;) Mēģini vēlreiz!

janchuks @ 25.03.2009. 14:06

Kaukaa man erorus met :( nesanaak...

koko @ 07.03.2009. 10:20

nu re - tagad tev sanāk 2 pogas, tad viena un vēl viena, bet jāatzīst, ka ar alt+d tiešām ērtāk kā ar f6

binary @ 07.03.2009. 09:16

Nu nav 3x ātrāk, nestāsti pasakas. Ātrāk ir tas, pie kā katrs konkrētais purns ir pieradis.
p.s. alt+d

koko @ 07.03.2009. 08:59

diference ir tā, ka vienlaicīgi nospiest 3 pogas ir 3x ātrāk nekā spiest trīs pogas secībā pēc kārtas, pie tam jāņem vērā arī tas, ka f6 ir poga, pēc kuras pirkstam ir diezgan jāpastiepjas :D

binary @ 06.03.2009. 17:31

Tavā gadījumā ir 3 pogas, manā gadījumā - arī 3 pogas. What's the difference? Kārtējais plugins? Nu ok, lai nu tā būtu ;)

koko @ 06.03.2009. 16:42

Binary, to gudro bookmārku es izmantoju tikai googles meklēšanai ar predefinētiem parametriem, bet šitam tas gluži neder, jo jāiet uz adressbar + jāraksta "d" + jāspiež enter, tas nozīmē atsevišķi F6, tad d, tad enter. Manā gadījumā spiediens ir viens ;)

binary @ 06.03.2009. 16:32

Otrā punkta extension (tas, kurš shortcutiem) imho drusku lieks. FF bookmarku properties logā ir tāds lauks kā keyword - ieraksti tur kaut vai to pašu 'd', tad FF location joslā raksti 'd' - tiks atvērts bookmarks (vai ja tas ir JS - izpildīsies JS). Šādi bookmarki, protams, drīkst neatrasties rīku joslā.
 
Pašam ērts/noderīgs šķiet arī "Resizable Textarea" (addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3818) - tas gan neattiecas tieši uz d.lv, bet nu arī tur noder, spamojot dienasgrāmatā, domubiedros, vēstulēs, ... Must-have manta :)

koko @ 05.03.2009. 11:09

Manējais variants tev nodrošina to, ka nevajadzēs visu laiku refrešu spaidīt un tajā pat laikā tu zināsi vai kāds ir atsūtījis kādu vēstulīti ;) Nedaudz progresīvāks variants, bet nu, ja ir aizspriedumi, tad tavējais variants ir vienīgais. Nevienu netaisos pārliecināt - tas tāpat kā ar alkoholu - ir tādi, kas nedzer vispār un, lai tač nedzer, ja negrib!

fassko @ 05.03.2009. 10:19

Mans piedāvātais variants: vispār neiet draugos :D


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.