Iedzer gaisu! Jānis Rubļevskis (koko) / 01.11.2014. 14:11 / #Tehnoloģijas / 4 komentāri

Bilde ņemta no http://news.distractify.com/pinar/kristof-retezar-fontus/

Kristofs Retezárs no Austrijas ir izdomājis ierīci, kas gaisā esošo mitrumu kondensē un padara par dzeramu ūdeni. Panākts ir mirklis, kad stundā pie labiem apstākļiem šāda sistēma var saražot aptuveni pusi litra dzeramā ūdens. Un domāts produkts ir velosipēdistiem.

Hipsteri var kasīt savas retās bārdiņas un ievaskot savu čolku, jo nu ir vēl viena lieta, ko piestellēt savam fiksītim (ja neatbaida tas, ka šai ierīcei nav iPhone aplikācija). Es nezinu, cik tas ūdens būs dzerams, ja brauks pa Rīgu, bet izbraucieniem svaigākā gaisā varētu būt labs.

Es, savukārt, gribēju pateikt, ka sūds ar velosipēdistiem, kuri tāpat nespēj pabraukt bez energijas dzēriena. Vairāk mani interesē šādas štelles pielāgošana tieši apdzīvotām telpām. Piemēram, manā vecajā dzīvoklī gaisa mitrums bieži sasniedza pat 95% (jā, es peldēju), bet zemāk par 65% nokrita tikai vasarā, kad biju ieslēdzis sildītāju. Lai lietu pavērstu kaut cik pozitīvā virzienā, es biju iegādājies mitruma savācēju, kas darbojās ar ķīmiju. Protams, jātur bērniem nepieejamā vietā, jāapkalpo ar gumijas cimdiem rokās un bez maz vai ar resperatoru uz sejas. Iedomājieties, cik pozitīva būtu Kristofa izdomātā ierīce tieši šādās mājās vai birojos.

Pieņemsim, ka mums ir 90 kvadrātmetrus mazs birojs (tas ir par trešdaļu lielāks kā mans dzīvoklis). Ja šādā birojā būtu, teiksim, divas šādas iekārtas, tad pa dienu (pieņemsim, ka tas nebūtu 0.5l stundā, bet 0.5l divās stundās), tiktu savākti 12 litri tīra dzeramā ūdens. Viens cilvēks izdzer aptuveni cik? Litru dienā? Pusotru? Tātad saražotā ūdens pietiktu vismaz 6 cilvēkiem.

Ehh.. Sapņi, bet es ceru, ka kādreiz kaut kas tāds (es piekristu arī ne tik ļoti efektīvam risinājumam) tomēr mūsu dzīvēs parādīsies. Ceru, ka tas notiks drīz.

Starp citu, paskatieties arī Kristofa Retezára pilno portfolio - tur ir daudz interesantu lietu.


Komentāri:

Juris Sproģis @ 25.05.2021. 09:51

Ļoti interesants izgudrojums )))

Andron Mc @ 02.11.2014. 13:27

Rīgā ūdensvadā ūdens tiek jaukts 50/50 tīrais un netīrais. Vienu pusi attīra perfekti, un tad sajauc ar netīro, lai visiem rajoniem būtu vienāds un iekļautos mistiskās normās.
Bet kas nekur nav minēts - cik tad izmaksās šāds ūdens iegūtais litrs? Nesanāks dārgāk nekā veikalā nopirkt?

koko @ 02.11.2014. 08:47

deni2s, pirmkārt, ko tu skolā ķīmijas stundās darīji?
Otrkārt, pēc tavas teorijas, nez kas ir tavā krūzē, kad tu dzer kafiju, kas pagatavota no ūdens, kas ņemts no krātna. Nezinu kā tagad, bet vēl pāris gadus atpakaļ Rīgā Pārdaugavā ūdeni ņēma no daugavas... Zin, tur visādi līķīši, čuriņas, kakiņas utt utjp.
Tas ūdens ir kondensēts, tāpēc tur no tavu sviedru nav vairāk kā gaisā, ko tu elpo (patiesībā, ir mazāk :D)

deni2s @ 01.11.2014. 15:40

Nē nu dzert svešus sviedrus laikam ir nenormāli patīkami, ne?


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.