Eoin Colfer - And Another Thing... Jānis Rubļevskis (koko) / 01.10.2015. 14:33 / #Grāmatas / 0 komentāri

And Another Thing...

Šī grāmata ir pēdējā The Hitchhiker's Guide to the Galaxy​ sērijā. "To read" sarakstam pievienoju, pat nepaskatījies, ka autors ir pavisam cits, bet, kas iesākts, tas jāpabeidz.

Kolfers ir bērnu grāmatu autors un And Another Thing bija, ja pareizi atceros pēcvārdu, viņa pirmais mēģinājums izkāpt no savām ērtajām biksēm. Grāmatas sākumā tā izkāpšana ir nedaudz salauzīta, jo Kolfers mēģina kopēt Duglasa stilu, ko darot, nedaudz pārcenšas. Kā es pats sev esmu atzīmējis pierakstos:

tas džiberiš smiberiš-o-matic nedaudz sāk kāpt uz nerva

Taču grāmatas otrajā pusē ir noslāpusi vēlme skriet pakaļ un varbūt pat pārspēt originālautoru un tad jau izkristalizējās smuka sižeta līnija.

Ļoti patika tas, ka autors ir pacenties atkalapvienot gan visus galvenos iepriekšējās piecās grāmatās aprakstītos varoņus, gan arī izstāstījis kaut ko vairāk par tik elītiem personāžiem kā Zaļais nemirstīgais un Tors, kuri šoreiz ir grāmatas ļoti nozīmīga sastāvdaļa. Te nu sākas tas prieks par šo personāžu rūpīgu izkopšanu - skaistākais jau dievu pielīdzināšana vienkāršiem cilvēkiem ar to problēmām un vājībām. Lasīju ar patiesu prieku un aizrautību.

Pašu sižetu nestāstīšu, jo tas ir diezgan interesants un ir vērts palasīt. Šoreiz ir grāmatai arī nedaudz konkrētākas beigas, ko varbūt par plusu neuzskatu, bet no jebkurām beigām var izdomāt jaunu sākumu, vai ne? Pateikšu arī to, ka lasīt ir vērts - nav tā, ka es nožēlotu patērēto laiku.

Grāmatai dodu 7.5 kokous no 10. Sižets varbūt pat spieda uz augstāku balli, bet tā pārsarežģītība un liekvārdība pavilka uz leju.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.