E. Muldašovs "Dievu pilsētas meklējumos 4. Dzīvības matrica uz zemes" Jānis Rubļevskis (koko) / 14.07.2012. 12:03 / #Grāmatas / 1 komentāri

Šī ir ceturtā grāmata sērijā "Dievu pilsētas meklējumos". Iesaku izlasīt vispirms aprakstus par pirmo un otro, un trešo grāmatu. Tad vismaz radīsies iespaids par to, kāda ir mana nostāja pret šo grāmatu sēriju.

Ja godīgi, tad nav tādu labu vārdu, kurus es varētu teikt par šo grāmatu. Izskatās, ka Muldašovs turpinājis pīpēt kaut ko ļoti smagu un ļoti daudz.

Viņš izpīpēja, ka cilvēki sastāv no četriem cilvēkiem (zemes, gaisa, uguns un ūdens), kurus pārvalda kaut kāds kopējs gars - svastika, kas riņķo virs viņiem. Viņš to izpīpēja no nekā. No tā, kā izskatās viņa sazīmētās piramīdas un apraksti kādā no Indijas medicīnas enciklopēdijām.

Sākšu ar to, ka grāmata uzrakstīta "ūdens liešanas" garā. Tās 640 lpp, daudz nečakarējoties, varētu ielikt mazāk kā 100 lapās.

Pētījuma šoreiz nebija nekāda, faktu nekādu - vieni minējumi. Itkā pamet kaulu par to, ka Dievu pilsētas plāns izskatās pēc kaut kādas bioloģiskas struktūras, bet zinātniskiem pierādījumiem nepievērš uzmanību (vismaz nebija nekas aprakstīts tā, ka varētu tiešām salīdzināt ar kādu bioloģisku struktūru).

Autors raksta, ka grāmatā publicējis nepareizu Šambalas plānu, lai ļauni cilvēki to neizmantotu. Pilnīgs apbrīns par tādu uzupurēšanos cilvēku labā. Itkā nepietiek mūsdienās resursu, lai to visu ar satalītu uzņemtu no dažādām pozīcijām un izveidotu detalizētu 3D modeli, no kura tad izsecināt brīnumus? Ja jau tāda uzupurēšanās, tad varēja nerakstīt. Ja tur kaut daļa patiesības, tad drīzi mēs redzēsim cilvēkus ar ķirzakas galvām un dinozaurus ar cilvēku dibeniem.

Pilnīgs sūds, lai neteiktu vairāk!

Zinātniskās fantastikas cienītājiem vairbūt patiks, bet arī par to šaubos.Ja godīgi, ar katru grāmatu paliek arvien sūdīgāk. Ceru, ka Muldašovam neviena vairāk neiznāks.

Grāmatai dodu 1 kokoju no 10, jo pat zinātniskā fantastika bija ļoti čābīgā līmenī.

Aprakstu pat varētu nerakstīt, bet cilvēki jābrīdina par to, lai neizmet lieki laiku. Tā pat arī pašam būs jāatgādina, cik daudz naudas izmests totālā mēslā.


Komentāri:

Ivars @ 05.11.2012. 13:26

Labi rūkts.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.