Dzīves plānošana Jānis Rubļevskis (koko) / 16.04.2008. 07:50 / #Datori / 6 komentāri

Mēs visi esam haotiski un tas nemaz nav slikti, jo visa pasaule pamatā jau balstās uz to pašu Haosa Teoriju un mēs visi ļoti labi saprotam, ka bez haosa nekas nenotiks, taču vienalga mēs to visu varam nedaudz arī sakārtot.

Miks un Artūrs savā Septītajā podkāstā runā par epasta sakārtošanu un par plānošanu vispār. Artūrs izsakās par to, ka ir atteicies no Googles Kalendāra, jo viņam neesot vienmēr pie rokas internets, bet tajā pašā laikā viņš pastāstīja arī to, ka lieto mobilo tālruni ar Symbian OS. Nu tad es gribu pastāstīt, kā ļoti labi darīt visu caur internetu un ne par ko nerūpēties.

1) Epasti: es lietoju savu [netparks.lv un nobody.lv] epastu, nevis google piedāvāto, tāpēc izmantoju Thunderbird, kuru var organizēt kā vien pašam tīk. Noklausieties "Podkāstu" un visu sapratīsiet - redzamus turam tikai vajadzīgos darbus un padarīto saarhivējam. Viņi ir ļoti labi to visu apstāstījuši.

2) Kalendāra ieraksti pa laikiem: lietoju Google Calendar un esmu par to priecīgs. Man nemaz nav jāatver pārlūkā šis kalendārs, jo tas man ir smuki sasinhronizēts ar manu Thunderbird epasta klientu. Kā to izdarīt, var palasīties kādu laiku atpakaļ manis rakstītajā pamācibā. Kas attiecas uz Artūra argumentu, ka taksī nav interneta, tad es atbildēšu, ka viņam ir tālrunis ar Symbian OS, kas nozīmē tikai to, ka visus google sarakstītos notikumus viņš var mierīgi sasinhronizēt ar sava mobilā tālruņa kalendāru. Kā to izdarīt, var palasīties manis uzrakstītajā pamācībā kādu laiku atpakaļ.

3) "To Do" uzdevumi: visu laiku biju nedaudz apbēdināts, ka Googles Kalendārs tādu iespēju nepiedāvā, bet esmu kļūdījies - uz lietām jāpaskatās kopumā un var saprast, ka to pašu kalendāra event var izmantot kā uzdevumu. Kā panākt to, lai nebūtu bardaks? Nu ļoti vienkārši - izveidojot jaunu ierakstu google kalendārā, norādam uzdevuma beigu datumu un ieklikšķinam lauciņā, kas nosaka, ka notikums ilgst visu dienu. Tad augšejā joslā būs visi mūsu tekošie uzdevumi - ļoti vienkārši un uzskatāmi.

Un tagad lielais jautājums - vai ir nepieciešams arī papīrisks plānotājs? Nu protams, ka ir, bet vai vienmēr tam jābūt kalendāram? Uz papīra ir vieglāk domāt, jo domāt var grafiski kā arī uz papīra var pierakstīt fiksās idejas, bet visu pārējo var darīt arī internetā un pat tad, ja kalendārs ir aizmirsts mājās, no jebkuras vietas var redzēt, ko un kad ir jādara.


Komentāri:

Mārtiņš @ 22.04.2008. 18:58

Vislabāk saplānot uz papīrīša ar zīmuli!

koko @ 21.04.2008. 09:51

Es tiešām nezinu kā un kādā veidā, bet gan jau ilgāk, bet tomēr būtu atradis :D

Arturs @ 20.04.2008. 13:33

Es tik un taa uzskatu ka on-line paredzeets tad, kad esi on-line, un visos citos gadiijumos labi ja ir papiira plaanotaajs (lietoju Moleskine). Piemeeraam vakar - man izrubiijaas telefons, un kaa es buudams uz sosejas starp Riigu un Ceesiim buutu samekleejis preciizo nosuakumu kurp es dodos,m ja es nebuutu pierakstijis o savaa papiira plaanotaajaa?

koko @ 18.04.2008. 11:36

Reizēm ir tā, ka tomēr vajag nedaudz paplānot... Nevajag jau plānojot, sevi iegrožot!

tas @ 18.04.2008. 10:33

Zin ko, plaanojot dziivi pazuud daudz taadu mirklju, deelj kuriem ir veerts dziivot! Saplaanojot, tu iebaaz sevi raamjos, kurus pats no dranjkjiiga materiaala esi sanaglojis..

tas no neredzamaa K tematikas.. sakaartotiiba noved pie garlaiciibas un rutiinas..

onkulis @ 16.04.2008. 05:07

Kad es piedabūšu savu telefona plānotāju normāli sinhronizēties ar google calendars, tad man dzīvē vispār vairs neko nevajadzēs :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.