Domu pierakstīšana Jānis Rubļevskis (koko) / 04.12.2007. 07:59 / #Spams / 0 komentāri

Mani nomāc kārtējā dilemma. Man gribās pierakstīt savas domas. "Ņem pildspalvu, papīru un pieraksti", jūs teiksiet. A nekā... Tik ātri to izdarīt nevar. Kāds ieteiks diktofonu, bet tas vairs nav tas, jo domu lidojums, manā skatījumā, ir kaut kas nepārspējams un vārdiem neaprakstāms. Tās vienu brīdi var lidot metra augstumā, bet nākamajā mirklī jau mierīgi lidināties kaut kur kosmosa dzīlēs.

Ja papēta nedaudz, tad var internetā atrast īsus paskaidrojumus par dzīvo būtņu atmiņas uzbūvi (piemēram, te par cilvēkiem, bet te vairāk par dzīvniekiem, tomēr, nedaudz cilvēku iekļaujot). Pamatā mūsu atmiņas tipi tiek salīdzināti ar datora atmiņu veidiem.

Un tad es izdomāju, ja varētu noskanēt manu neierobežoto ilgtermiņa atmiņu un atlasīt pēc manis noteiktām laika robežām, tad es būtu itin laimīgs. Protams, ierīcei jābūt ne visai lielai un tai jāmāk atšifrētās atmiņas iedzīt datorā.

Šajā visā galvenās problēmas saskatu tieši piekļuvei attiecīgajiem atmiņas apgabaliem. Ja kāds tomēr kaut ko tādu izdomā, tad, lūdzu man paziņojiet. Man pa dienu prātā ienāk vismaz 10 labas idejas, bet tik pat ātri tās kaut kur norokās. (Idejas labas priekš manis nevis priekš pasaules kopuma - tas paskaidrojums, lai nesāktos fleims).

Un vēl viens, lai nesāktos te īpašas pārgudrības par zinātniskās fantastikas neesamību. Ļoti smuki uzrakstīts:

Much of the above involves speculation. Much remains to be known about memory. It is important to distinguish which is observation and which is interpretation. The first, sometimes called scientific fact, is typically very reliable. Interpretation, sometimes called theory, is valuable and often essential to human understanding. But the history of science reveals that interpretations often require revision. Keep you mind sharp by pondering alternative explanations. Still, it is probably unwise to reject an interpretation outright unless you have a better explanation available!


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.