Dienas citāts #1 Jānis Rubļevskis (koko) / 20.10.2009. 06:38 / #Datori / 4 komentāri

Tiko sasmējos par vienas programmiņas helpa aprakstu. Programmiņa saucas "kodo" un mēra peles pointera noietos kilometrus. Būtībā programmas un/vai izstrādātāja lapu neatradu, jo izskatās nomirusi, bet KDE dokumentācija par šo programmu ir. Un tātad, pērle par programmas precizitāti:

But lets be real! Its horribly inaccurate! KOdometer makes no pretense of being even remotely accurate. In fact, someone has measured the movement of their mouse across the screen with a ruler, and found that the distance algorithm is almost 25% off! The original author's response to this complaint was “who cares?”.
Tādi nu ir tie opensorsisti :D


Komentāri:

Zandis @ 30.10.2009. 07:00

Tad nelieto vien tālāk šortkatus...

kabis @ 27.10.2009. 12:55

Droši vien, ka ir precīzāka. Ja nespēlē CS, tad pietiek ar parasto peli.

Cilvēks jau visu laiku skatās uz peles kursoru ekrānā, nevis uz pašu peli, tādējādi nodrošinot atgriezenisko saiti, kas ļauj ar peles kursoru trāpīt, kur vien vajag.

Atcerējos, kad man pirms pāris gadiem laukos nosvila crt monitors. Mūziku tad gribējās klausīties un nācās uz aklo ar peli bakstīt, kamēr trāpīju uz "quick launch" ikonas.

koko @ 26.10.2009. 10:37

Ā - nu tas arī varētu būt.. Vēl jau arī ļoti atkarīgs no virsmas, pa kuru tā pele pārvietojas ;)
A kā ir ar lāzerpeli? Tā nav precīzāka?

@ 26.10.2009. 07:04

Es par datorpeles neprecizitāti pārliecinājos savādāk. Nolēmu optiskās peles sensoru izmantot savā 3kg sumo robotā, pēc tam veicu n-tos mērījumus un sapratu, ka pele strādā ļoti neprecīzi. Tiem 25% varu piekrist. Tā ka \\"kodo\\" softam droši vien nav ne vainas, problēma ir pašā pelē.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.