Darkness... Jānis Rubļevskis (koko) / 31.12.2003. 22:00 / #Spams / 6 komentāri

DarknessNolēmu noskatīties kādu filmu un index man ieteica pamēģināt Darkness.

Tā ir 2002.gada šausmu filma, kura tiešām liek padomāt un saspringt nerviem. Tiesa gan aprakstus daudz par filmu atrast nevar... Tikai neliels ieskats šiten. Nu bet vairāk par pašu filmu...

DarknessGalvenajā lomā ir 82.gada 24.jūlijā dzimusī Anna Paquin. Vislabāk noteikti viņu atcerēsimies no X-men un X-men2 filmās tēlotajām lomām, kur viņa uzsūca pārējo ļautiņu enerģiju un bija arī viena no galvenajām aktrisēm. Skaista un populāra, pie tam notēlojusi vienkārši burvīgi. Tā nu ir sanācis, ka viņai šajā filmā ir visvairāk jādomā un viņa visvairāk arī domā, tikai nelaime tā, ka viņā klausās tikai un vienīgi viņas draugs.

DarknessĻoti nozīmīga loma ir arī viņas jaunākajam brālim, kuru tēloja 92.gadā dzimušais Stefans Enquists... Tiesa gan tā ir vienīgā filma, kur es viņu redzējis un citas arī neatradu... Tēlojums ir diezgan labs, kaut gan domāju, ka viņš bija pārāk mierīgs šai mežonīgajai spriedzie.

DarknessĻoti spēcīgi parādīta tieši māsas mīlestība pret brāli... Uz visu pārējo ir piekāst... Bet nu filmā tas ir ļoti svarīgi. Var teikt bez tā nevarētu, jo viss aizsākas ar to, ka bračiņam parādās uz kakla zilumi un neviens nezin no kā - mamma jau uzskata, ka šis pats pa miegiem sevi piesit, bet patiesībā tā nemaz nav...

Vecāki ir visai dīvaini... Filmas sākumā visa ģimenīte pārceļas uz kādu visai dīvainu ēku, kur kā izrādījās, tēvs jau bija kādreiz pabijis... No tās pabūšanas viņam tādi pārdzīvojumi bijuši, ka nu nekas cits neatlika, kā saslimt ar šausmīgu slimību, kuras lēkmju laikā, viņš paliek nekontrolējams un pēc tam sāk vienkārši smakt... Tas nav uz labu... Taču viņa sieva tikai cenšās viņu mierināt, lai arī vienā saspringuma brīdī šis pats sev iegriež ar nazi rokā... Patiesībā diezgan profesionāli viņš ar to nazi strādāja :)

DarknessLai arī bija atnācis elektriķis un nekādas problēmas neatrada, nepārtraukti raustījās elektrība - bet tas ir tikai ideālais misticisma piejaukums šai šausmu filmai... Ļoti augstā līmenī ieskaņotā filma liek nodrebēt pie katras skaņas... Ieteicams skatīties pie labas skaņu aparatūras un ideāla attēla, kā arī tumsā, jo viss arī notiek ideālā tumsas gaisotnē.

Filma sadalīta pa dienām un katru dienu notiek kaut kas arvien patīkamāks. Pirmajās trijās mazais ir jau ieguvis vairākus zilumus, tēvs pabijis slimnīcā un streso pa māju... Tiek atrastas mistiskas bildes un noskaidrotas mistiskas lietas par pašu māju... "Labi", ka vectētiņš ir ārsts un spēj palīdzēt gan savam dēlam, gan mazdēlam ar "tiešām kompetentiem" padomiem un receptēm. Bet svētdienas naktī ir saules aptumsums un ir pagājuši tieši 40 gadi, kopš maziņš puisītis bija izmucis no vardarbīgām rokām un izstāstījis mentiem neticamu stāstu par apaļ/ovāl-veidīgu māju.


Komentāri:

enter @ 11.10.2004. 15:40

Bļin tas Transkonvertors izķēmoja visu txt

enter @ 11.10.2004. 15:40

Jā pilnīga taisnība, Filmā Ghost Šip visu filmu skanēja šausmeņu tipa mūzika, bet pēkšņi vienā epizodē aiziet tāds trillerīgs gabas un tad rodas tāda sajūta ka tu būtu paņēmis k-kādu asiņaino trilleri. Kad visu laiku bija skanējusi tā drūmā mūzika šitais D'n'B gabals likās tīri jautrs.

Kirils @ 11.10.2004. 15:40

lielaakajaa daljaa shausmenju tas tiek panaakts tieshi ar muuzuku.
13 ghosts ir spilgts piemeers. da jebkura. taa vnk ir vieniigaa shausmene, ko atceros. ieklausies :)


btw, atsuuti man filmu

enter @ 11.10.2004. 15:40

Jā šitā ir riktīgi laba filma. Es pat DVD dabūju kurš bija ieskaņots latviešu valodā. Tiešām šitajā filmā atšķirībā no pārējām šausmenēm bija arī jāpadomā. Un tas lai cilvēki baidītos ir panākts ar noskaņu, mūziku nevis kā lielākajā daļā šausmeņu tikai ar asinīm un roku vai kāju zāģēšanu.

koko @ 11.10.2004. 15:40

Nu darkness falls ir ok, bet man patīk šitajā tas, ka nav tikai jābeidās (lai arī es nobīstos no filmām diezgan reti), bet ir arī jādomā!!

Gastonz @ 11.10.2004. 15:40

Es esmu redzējis filmu Darkness Falls... :))) Zip iedeva... Tā r bija laba šausmene, lai gan man viņas nemaz tik šausmīgas neliekas...Man tai filmā patika zobu fejiņa... :))))


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.