Cilvēks Jānis Rubļevskis (koko) / 11.03.2008. 23:26 / #Dzīve / 5 komentāri

Cilvēks ir tāda būtne, kas pārāk daudz domā, piemēram, ja vilks ir izsalcis, tad viņš dosies medīt un dabūs ēst vai arī nomirs badā. Cilvēks tajā pašā laikā var izdomāt: "esmu pārāk slinks, lai kaut kur dotos pēc barības. Es varētu pateikt kādam citam, lai atnes man ēst."

Ja skatās uz šo situāciju dziļi filosofiski, tad vilks jau arī var pamēģināt paprasīt citam vilkam barību, bet tad tas vilks tiešām atsieps galus ātrāk, nekā gribētos, ja vien nesāks ēst zāli (es pieņemu, ka tā ir vasara), taču, ņemot vērā, ka vilks ir pieradis pie gaļas, tad viņš vienalga atstieps pedāļus pret labo vai kreiso sānu attiecībā no ķermeņa stāvokļa (uz augšu toč viņam nesanāks, ka es jums saku).

Tāpat jau var gadīties arī slinkajam cilvēkam, jo nākamais cilvēks arī var būt pietiekami slinks, lai to paiku neatnestu. Tā var turpināties, kamēr visi nomirst vai arī visi viens otru pabaro...

Rodās retorisks jautājums: "Kas tad ir labāk? Barot citu vai mirt neēdušam?" Atbilde ir eleganti vienkārša: "reizēm jāpieceļ pakaļa, lai nenomirtu badā!", bet vienalga iepriekšējā rindkopā bija iekļauts dabas cikliskums, kas visai nemanot noved pie domas, ka evolūcija reizēm aiziet galīg pretējā virzienā... Un atkal tas var gadīties tikai tāpēc, ka kāds paliek par slinku.

Filosofiskas domas vakarā, kad domas nesas vairāk tā kā uz kaut ko tādu, kas nav pa pareizajai līnijai.


Komentāri:

koko @ 12.03.2008. 17:56

Nevis ārpus jebkādas kritikas, bet ārpus Tavas kritikas ;) Nejauc divas pavisam atšķirīgas lietas ;)

sensenmans @ 12.03.2008. 14:12

Ceru, ka nē, bet turies. Daudzi tavi raksti ir gauži ok un labprāt tos palasu. Bet šis ir ārpus jebkādas kritikas.

koko @ 12.03.2008. 05:39

Es ta sapratu ;) A tu, izskatās, šo līmeni sasniegt nevari, bet tas nekas, gan jau kādreiz izaugsi līdz šim līmenim.

sensenmans @ 12.03.2008. 05:23

ārprāts. ieraksts ir tik neaptverami neloģisks, sekls, ka šaubos vai autors pats saprata savas lielās domas zemo lidojumu. pēdējais teikums vispār ir kaut kāds ūūnikums.

iivs @ 11.03.2008. 22:53

nu vot tā. nakts vidū par ēdienu runāt. man tagad jāceļ pakaļa un jāvelkās uz ledusskapi :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.