Cilvēcīgo iegribu dēļ jāsūkā pirksts... Jānis Rubļevskis (koko) / 31.12.2003. 22:00 / #Spams / 18 komentāri

Nu tātad jau es diezgan sen visiem teicu, ka beidzot esmu gatavs iepirkt velosipēdu :)... Nu sanāca, ka šomēnes saņēmu diezgan pieklājīgu algu un nolēmu (lai ko tas man arī maksātu) iegādāt normālu velli... Tiesa - bosam arī tādu bija jāiepērk un nolēmām to darīt kopā. Piezvanīju es vēl vienam cilvēkam, kam ir paziņas velotirdzniecībā nu un devāmies uz to veici... Veikalu sauc M.A.N.T.A.

Jau pirmais prikols atgadījās, ieejot veicī... Tā kā veikala īpašnieks (tas pats paziņa, no kura bija jādabū atlaidi) vēl nebija, tad mūs pienāca apkalpot kāda jaunkundze... Daudzi protams nenoticēs, bet tā bija MazaaEmiilija (daudzi arī viņu nezin, bet nu prikols tāds, ka es viņu tur nu nebiju gaidījis :)...

Nu un sāka Emīlija stāstīt par veļļiem... Pirmā prasība no manas puses bija - alumīnija rāmis (nu negribās man pirkt smagu :)... Nu un stāsta emīlija par vienu, par otru un nu tas otrs man iepatikās... Ceņņiks gan no pirmā acu uzmetiena - ne visai, bet nu mēs tak varējām kaulēties :)

Ilgi apspriedām ko un kā un iedeva man noslēpumainu atlaidīti, par ko es te nerakstīšu konfidencialitātes dēļ, bet nu es jau sāku nosliekties uz sī veļļa pusi, jo dakša labāka, kā tam otram, sistēma labāka un visādā ziņā patika man labāk :)

Nu boss uzreiz gribēja kaut ko atšķirīgu, bet sapratis, ka labāku nedabūs - paņēma tādu pašu, tikai rāmi drusciņ lielāku (nu esmu es joprojām maziņš:)

Nu un tā es ieguvu savas riepas... Tiesa gan es vēl esmu dažiem labiem parādā - nu bet ceru, ka rīt es to nokārtos... Tiesa naudiņas tusiem atliks visai maz, jeb pareizāk sakot - nemaz... Doma ir dzīvot uz bračas rēķina un šis teica, ka nu pabarot mani spēšot :)

Nu un te manc vellis:

Bildēm jau fons labais - bet nu kas būtu vellis bez fona :)

Tātad - riepas protektors... Domāts riktīgai kalnu braukšanai (žēl jau, ka pārsvarā deldēšu pa asfaltu, bet nu ir ok):

Tā kā riepas ir akūniem kalniem un riktīgai braukšanai, tad priekšā ir amortiņš (pakaļā nav un nebūs, jo uzskatu to par nevajadzīgu navarotu un traucējumu dinamiskai braukšanai)... Tātad priekšējajā dakšā iebūvēts amortiņš, kas strādā uz gaisa (pumpē cik cietu gribi)... Tam otram bija uz atsperes - un tas nerullē... Skatiet manu (ievērētjiet kā spīd:):

Lielais zobrats ar Shimano SIS sistēmu (nav no labākajām, bet stabila tomēr un priekš manis pietiks)... Nu un zobrats pac par sevi ir daudz maz normāls:

Aizmugurē jau kaut kas nedaudz niknāks... 8 zobratiņi un rullē uz Shimano Akera... Domājams, ka vēlāk tiks nomainīts uz kaut ko jaudīgāku, bet nu slēdzas pagaidām labi:

Nu un pac vellis izskatās šitā:

Ak jā - aizmirsu vēl piebilst, ka rullēju uz V-brake sistēmas (kaut kā joprojām nepatīk disku bremzes un ekspluatācijā šitās ar ērtākas un lētākas - tā ka mainīt netaisos). Priekša 3 zobrati, aizmugurē - 8, tātad kopā 24 ātrumi... Nav tādu navarotu kā spizdometrs un vēl burkas turamais, bet tas tikai laika jautājums... Un tā kā braukāšu uz darbu un tas var gadīties arī lietainā laikā, tad paņēmu pašus lētākos plastmasas dubļiniekus...

Tpfu, tpfu, tpfu pār kreiso plecu, bet nu ripo labi :)


Komentāri:

koko @ 13.04.2005. 15:00

kā var tik kreizī domāt? es ar to felli orientēšanos braucu! d00h

Kakjis @ 11.10.2004. 15:40

ar taadaam riepaam pa asfaltu brauc tikai laames... :D kaa var kaut ko tik kreizii nopirkt? pirmo reizi muuzjaa velli pirki??? :D

Kirils @ 11.10.2004. 15:40

eeh, nu peec taas pirmaas bildes es biju gatavs teikt - nemaaki fotografeet. :)
paareejaas ok. rats nevaajsh. es mazliet jaudiigaaku nesen dabuju pa ~200Ls, including fiichas. amortinji [arii prieksheejie] manupraat visu izdraaazh :)

es gan ar saveejo pa meenesi dabuju 800km nobracienu un tagad vinjsh taac papisc (nee, braukt es maaku un nemeedzu krist vai citaadi bojaat mantu), jaaved uz servisu. monobloks un arii stuures ass shuupojas. :(((

koko @ 11.10.2004. 15:40

Protams, ka centrālais, tikai lieta tāda, ka es esmu apakšdraču pīrādziņš, nevis mazpizdāņu!!!

garaam @ 11.10.2004. 15:40

ar taadu velli uz d-pili var braukt, pietam braucot pa vistaisnaakajiem un mezhoniigaakajiem savvaljas celjiem :D skatos koko kljuus par sportistu - izklaides vietaa gari paarbraucieni ar riteni - restepa ;) koko tagad centraalais mazpizdainju piiraadzinjsh, Gastonz vairs nerullee ;D

lameris @ 11.10.2004. 15:40

Es jau pirktu ar lisajaam riepaam, kur tad ar shitaadiem protektoriem brauksi?

koko @ 11.10.2004. 15:40

Zinu par tiem linkiem, kā arī zini vēl par kādiem 4 caurumiem... Vienk tagad taisu citu lapu un domāju, ka 2-4 nedēļu laikā palaidīšu to gaisā... Palika samest tikai funkcijas un pielikt datubāzi... tā ka vēlāk viss būs pa kedu :) Pagaidām lūdzu pieciest šito miskasti, kas te ir... pat baneri nestāv normāli rindā :)

.... @ 11.10.2004. 15:40

tev linki uz url`aam nestraadaa

raymo @ 11.10.2004. 15:40

Man jau patīk - tāds sportiska stila velosipēds sportiskam cilvēkam, a fonā alus pudeles :)

koko @ 11.10.2004. 15:40

Var jau pamainīt to vienu braucienu ar to lisapēdu uz to vien kodienbraucienuztodivdienas :) Nu un tad gan vilks būs paēdis, gan aita dzīva :)

zupchix @ 11.10.2004. 15:40

Opā vēl viens lisopēdists
Es jau ir saštukojis tādus plānus uz vasaru, iba gan ar teltīm un veļiem braukšu uz ārzemēm, iba ķemeru purvus bristi, kas tik nav izdomāts, bet šaubos ka sanāks realizēt. Bet nu īstenībā es labāk parasti mainu vienu velobraucienu pret vairākiem kodieniem.

ManInBlack @ 11.10.2004. 15:40

burkas turamais maksā 3ls un spidometrs lētakais ari ap 4-5ls.

Mjā, un MazaEmilija jau agrāk neiedomājās pateikt, ka tur strādā tagad. :)) hehe, būs man arī pie viņas jādodas pirkt. Lai gan man arī iekš zzk māsīcas draugs strādā un atlaidi var sarunāt ka nemetās.

koko @ 11.10.2004. 15:40

Nu man sanāca diezgan atlaidīte, bet veikalā tāds maksātu ap 220Ls... Nu vienalga padārgi man sanāca, nu gan jau ka tomēr izdzīvošu :) Mazāk tusēšu vismaz :)

Kips @ 11.10.2004. 15:40

Ja nav noslēpums, tad cik tas vellis maksāja? Arī dom';aju iegādāties kaut ko līdzīgu..

koko @ 11.10.2004. 15:40

Ņā... tev jau tikai tādas ierīces, ar kurām vieglāk galvu salauzt :))

index @ 11.10.2004. 15:40

ja nav X-insh tad tas nemaz nav ritenis :DD

koko @ 11.10.2004. 15:40

Ir ok... :)) Man jau pašam patīk... Citi gan saka, ka zilā krāsa neesot tā labākā, bet mani zilais pievelk (cerību krāsa kā nekā :)

Gastonz @ 11.10.2004. 15:40

Nu krutu jau krutu tu esi iepircis to verķi. Daudz krutāku kā manējais, jo es jau savu pirku tālajā 2001. gadā :))) Lai tad labi ripo!


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.