Čata lietošanas noteikumi un iespējas... Jānis Rubļevskis (koko) / 31.12.2003. 22:00 / #Spams / 13 komentāri

Nu sanāca šodien neliels incidentiņš (tiesa ne man, bet FLASH) ar vienu chat.delfi.lv administratori.

Lai būtu lieta skaidrāka tad uzrakstīšu kas un kā notikās:

Tā nu sanācis, bet FLASH IRC lietošānā ir daudz maz lamerisks (nebaidos no tā vārda, jo FLASH to sapratīs). Nu bet pačatot cilvēkam patīk. Nu reizēm arī viņš ar saviem izteicieniem var apnikt cilvēkiem - tāpēc dažreiz ir dabujis banu, bet par to nesūdzas, jo saprot, ka ir vainīgs, taču šoreiz bija savādāk... Iegāja viņs caur chat.delfi.lv Javačatu iekš kanāla #freeride... Kā jau vienmēr, viņš gribēja nokļūt manā kanāla (#[looser]), rakstot komandu join/ #[looser] <- tieši tā - es nekļūdījos - kļūdījās viņš. Tā nu viņš uzstādīja personīgo rekordu bana dabūšanas ātrumā...

Kas bija tālāk un ko par to visu saka noteikumi...

Ir latvijā 2 ļoti izplatīti un pazīstami čati chat.118.lv, kas ir laikam tomēr visvairāk apmeklētais, tad ir chat.delfi.lv, kam ir nedaudz mazāk ļaužu, bet nu abi šie čati griežas uz IRC servera - tātad klāt var tikt ar IRC klientiem (piem., MiRC, XChat utt.). Šiem abiem čatiem ir arī izmantošanas noteikumi.

Chat.118.lv:

Overall info:

Viss iznjemot spams, floods, nepiedieniigas un rupjas valodas izmantoshana, pornograafiska rakstura, satura informaacijas izplatiishana un komerciaala (ieskaitot citu kanaalu) reklaama ir atljauts!

Serveris ir 118 IT group iipashums, tachu taa nenes nekaadu atbildiibu par jebkaada moraala vai fiziska kaiteejuma nodariijumu chata lietotaajiem.

Chats nav Juusu tiesiibas, Chats ir privileegjija!

Īsi un konkrēti, taču sods nav paredzēts... Tātad pieņemam, ka ir bots, kas mētā laukā vai arī admini liek banu...

Chat.delfi.lv:

==- Servera operatoriem ir tiesibas bez bridinajuma izbanot Jus no servera ja Juus: === - 1) izmantojot DCC suutat jebkaadus viirusus

=== - 2) veicat neatljautu kanaala vai maajas lapas reklaamu === - 3) ir aizdomas, ka Juus floodojat, nukojat, vai savaadaak trauceejat servera vai citu chatotaju darbibu!

=== - Aizliegts lietot skriptus kas lieto ChanServ un NickServ komandas, shadu skriptu lietoshana var tikt sodiita ar servera banu.

=== - 4) servera administraatoriem ir tiesiibas bez komentaariem un ieprieksheejas briidinaashanas uzlikt servera banu lietotaajiem kuri moraali, fiziski vai arii kaa savaadaak negatiivi iespaido citus lietotaajus, vai arii ja par kaadu lietotaaju ienaak suudziibas no citiem lietotaajiem, leemumu ar banu servera administratori var pienjemt savstarpeeji konsultejoties un nesniedzot paskaidrojumus. servera administraacija neatbild par zaudeejumiem kas rodas bana rezultaataa

=== - -= Jebkaada veida narkotisko vielu reklameshana/izplatishana izmantojot sho chatu ir aizliegta =-

Tad nu šeit mēs redzam drusku advancētākus noteikumus, kur augšā rakstīts, ka pārkāpjot šos noteikumus, var tikt izbanotam bez brīdinājuma...

Apspriežam radušos situāciju... Bija rinda join/ #[looser]... Ko tad šī rinda varētu nozīmēt? Vai tā ir reklāma vai acīmredzama kļūda? Vai tad reklāma nebūtu - Nācīet uz ūberkūlo kanālu #uuberkuulais_kanaals? Nu nezinu vai to var klasificēt par reklām, bet visādā gadījumā bans tika piešķirts, bet nu tas nekas - cilvēks noziedzies... Bet tad nākošais prikols - ieskrien tā administratore manā kanāla un pasaka:

[11:52:34] cenzēts> vel viena reklama freeride

[11:52:39] cenzēts> un chans vairs vispar nebus....

Tad nu vai ir tiesības opiem slēgt kanālu, ja kāds cilvēks uzraksta tā nosaukumu galvenajā istabā? Pie tam, ja tas cilvēks pat nav kanāla dibinātājs... Nu jautājums paliek atklāts...

P.S. Šaubos vai kaut kas tamlīdzīgs notiktu, jo šis adminiņš nav nekāds ircops... Nu var jau gadīties, ka draugi ir augstu stāvoši, bet tad jau paceltos brēka lieka... Un adminiem jau ar ķēpāties diez vai gribās...

P.S.2 Tāpēc iesaku pārvākties uz alternatīviem IRC serveriem, piemēram, irc.netparks.lv, kurā vispār nav tādas ban sistēmas... Nu tikai nepieklājību gadījumā tiks nokillots... Un vēl daudzi citi entuziastu serveri... Daži linki uz serveru listēm:

irc.netparks.lv

dead-end.no.lv

ircmanual.eclub.lv

listiņš ar ārzemju servakiem

un google saka...


Komentāri:

m2 @ 01.09.2014. 05:21

mirc.lv

@ 29.08.2009. 14:38

Man visslabaak patiik 118 chataa #pasion chans! Tur tik forshi, piebiedrojietie, nenozhelosiet to!

agate @ 06.04.2007. 11:26

vienīgais čats kur es visvairāk uzturos ir lemon čats tas ir baigi forš

koko @ 11.10.2004. 15:40

He he - nu mētāties tu vari - bet tas jau nenozīmē, ka mēs to nezinam :)) Tas vienk lameru acu aizmālēšanai - [looser] team :)

ulzha @ 11.10.2004. 15:40

Katram gadījumam - "looser" nozīmē "vaļīgāks". "Zaudētājs" ir "loser". Tas tā. Man patīk mētāties ar gudrībām.

koko @ 11.10.2004. 15:40

Hmm... Sūdīgi, ka labāk nepaliek... Varbūt 6dien kaut kur saskrienamies... Parunāsimies par dzīvi... kaut ko iemalkosim :))

FaLcoN @ 11.10.2004. 15:40

es nezināju un īpaši negribu zināt, jo nečatoju vairāk kā mēnesi.

Privātā sux. Par manu priv dzīvi pie Kirila varēji izlasīt - uzlabojumu nav :( za to vakar autiņā ieliku magnetolu un štukoju, ka pārvākšos dzīvot salonā ;D

Gastonz @ 11.10.2004. 15:40

Piedr**t noteikumus un vispār, čats sm**d! :)))

koko @ 11.10.2004. 15:40

Ka tik ne tā.. Apmēram visi, kas šito blogu lasa, zin par manu kanālu :)) btw - FaLcoN , kā privātajā dzīvē? Netaisies kaut ko uzrakstīt blogā savā? :))

FaLcoN @ 11.10.2004. 15:40

sareklāmēji savu čanu te ;P

efix @ 11.10.2004. 15:40

"Nu tikai nepieklājību gadījumā tiks nokillots..."

Anyway, irc.apollo.lv paari visam ;) IRCnet rulz:D

koko @ 11.10.2004. 15:40

Vienkārši man delfos vajadzīgi ļaudis sēž - tāpēc arī es tu palieku...

Kirils @ 11.10.2004. 15:40

iesaku jau sen paarcelties uz irc.apollo.lv, kas ir vieniigais normaalais lielizmeera lv ircnet serveris. tur vismaz buutu miers un beerzinjsh. chat.delfi.lv noteikumus vinjsh paarkaapa.
chat.118.lv noteikumi ir uzraxtiiti pietikoshi liiki :]
driixt reklameet kanaalus nekomerciaalos noluukos


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.