Bezmaksas spēles un ko Jānis Rubļevskis (koko) / 22.01.2007. 08:58 / #Datori / 1 komentāri

Pēdējos gados ik pa laikam parādās spēles, kuras jau sākotnēji tiek programmētas gan Linux, gan Windows operētājsistēmām. Ja spēles ir lielas, tad biežāk tās ir par maksu. Tendence rāda, ka arī spēļu izstrādes firmas daudz vairāk sāk skatīties uz linux lietotājiem.

Un tā linux centrs informē par Savage, kas ir 3D stratēģija tīklā, kā arī TC Elite, kas balstīts uz Enemy Teritory bāzes (Wolfenstein dzinējs). Skaisti, jauki patīkami.

Saistībā ar to, ka kaut kas tāds pastāv, nolēmu pameklēt, varbūt ir iespējams dabūt vēl kaut ko bez maksas. Uzgāju linux bezmaksas spēlēm veltītu lapeli. Lielākā daļa spēļu gan ir tādas maziņas arkādes, bet var atrast arī foršas 3D gan šaušanas, gan stratēģijas, piemēram, Open Arena, kas ir Q3 klons.

Secinājums: linux sāk iekarot pasauli arvien vairākās zonās: sekretāres komplekts (ofiss) jau ir, programmētāja komplekts bija jau sen, skolniekiem apmācību komplekts ir, spēles ir un top, grafika kaut cik nelielā līmenī ir un top. Domāju, ka lielo programmatūru izstrādātāji arī drīzi attapsies, ja vēl nav attapušies, un sapratīs, ka linux ir nākotne. Adobe kaut ko dara globālāku programmu vidū, bet grafikas ziņā laikam vēl nav ķērušies klāt, AutoDESK vēl normāli nav ķēries klāt, jo viņiem sanāk ļoti daudz ko portēt, kas ir ļoti grūts darbs. Pārējie man tik ļoti neinteresē.


Komentāri:

imyz @ 22.01.2007. 11:06

Viena no lielākajām linux spēļu lapelēm ir: happypenguin.org Laigan citās īsti neesmu līdis.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.