Atpūta Somijā Jānis Rubļevskis (koko) / 10.01.2006. 09:09 / #Dzīve / 13 komentāri

Vakar atgriezos no nelielas atpūtas Somijā, konkrētāk Himosā. Par paša pasākuma būtību stāstīju jau iepriekš, tāpēc tagad pastāstīšu par būtības izdošanos...

Ideja ļoti vienkārša - sakāpjam busiņā, aizlaižam uz Tallinu, tad ar visu busu uz prāmja un kuģojam uz Helsinkiem, no kurienes savukārt ar to pašu busiņu braucam pāris stundas uz Himosu.

Sāksim ar to, ka Tallinā bija nedaudz jāpagaida, tāpēc nedaudz tika pastaigāts pa vecpilsētu. Neko īpašu pateikt nevaru - pats centriņš ir reāli smuks un sakopts, tomēr apkārt tas pats vien, kas visur - bardaks. Iekrita gan acīs viņu norādes un visādi nosaukumi. Tā, piemēram, nākamajos attēlos jūs redzat, Sadams (domājams, ka Huseins) raud, dzerot tēju (pie tam nepareizi vēl uzraksta un translitā - Igauņi). Kā arī lamāties viņiem patīk, ko var pamanīt blakus attēlā:

Spied virsū, lai palielinātu Spied virsū, lai palielinātu

Spied virsū, lai palielinātuKuģojām ar diviem prāmjiem (nu ne jau vienlaicīgi). Uz turieni braucām prāmī Meloodija, bet atpakar jau daudz krutākā prāmī - Romantika, kas arī redzams attēlā. Teikšu tā - turpceļā Jūras slimību nejutu, jo malkoju grādīgos, atpakaļ arī nejutu - tātad - vai nu biju jau pieradis, vai arī man tā slimība nepiemetas.

Spied virsū, lai palielinātuŠī nu ir tā vieta, kur mēs skaisti vadījām laiku. Dzērām, ēdām, sportojām, atkal sportojām un atkal dzērām un atkal ēdām un tā bez mitas... Es tā nosnovojos, ka man bija nepārvarams gandarījums par pavadīto laiku. Nākamajās bildītēs daži skati, ko var redzēt Himosā pa nakti (slinkums bija iet kalnus focēt, tāpēc nofocēju skatus, kas paveras no mūsu mājiņas.

Spied virsū, lai palielinātu Spied virsū, lai palielinātu

Spied virsū, lai palielinātuŠis kalns izskatās tāds maziņs un vienkārš. Vai ir vispār vērts tur braukt, lai paslēpotu un pasnovotu no kalna? Nu es nezinu, konkrētajā kalnā biju tikai vienu reizi un man viņš tā īsti nepatika, jo, lai arī viņš bija ļoti foršs un stāvs, kā arī nemaz tik maziņš viņš nebija, nejutu kaifu no jamā laižot, toties otrā trasē bija pavisam savādāk - tur nobraucieni bija garāki, interesantāki, bija pat halfpipe kā arī tumšās trases, kur reāli dabūja ķermenis pastrādāt. Beigās jau biju iemācījies nobraukt pa trasi, izlecot vismaz 3 pampakos un nenokrist.

Spied virsū, lai palielinātu Tā lūk es atpūšos pēc smagas snovošanas. Ideja sekojoša - pirmajā dienā vakariņas taisīju es kopā ar vēl dažiem cilvēkiem (ok - es tur piedalījos mazāk kā citi ;)), taču pēdējā vakarā vakariņas taisīja manas mājiņas iemītnieki, izņemot mani. (vakariņas taisīt ideāli - mājiņa bija ledusskapis, elektriskā plīts, gāzes plīts, cepeškrāsns, mikroviļņu krāsns, es jau pat nemaz nerunāju par to, ka bija arī veļas mašīna un veļas žāvētājs). Tā nu es viens pats tajā laikā, kad jamie gatavo, sēdēju pirtī, dzēru aliņu un kaifoju :D

Spied virsū, lai palielinātuPienāca atpakaļceļš. Savācāmies un ar rūgtumu, toties beidzot izgulējušies (gandrīz visi) devāmies ceļā uz Helsinkiem. Izbraucām laicīgi, lai var pastaigāt arī pa šo pilsēteli. Nenormāli iepatikās viņu satiksmes sistēma - pa vecpilsētu močī tramvaji un mašīnas praktiski neredz - reāli smuki izskatās. Pati pilsēta man palikās tāda milzīga milzīgo ēku un konstrukciju dēļ (milzīgs lasīt kā monstrālas konstrukcijas). Bet tā tīri ok. Tur arī bija vienīgā vieta, kur beidzot ieraudzīju vienu otru daudz maz smuku somieti, jo, ja Himosā redzēju kādu skaistulīti, tad pēc pāris minūtēm atklājās, ka viņa runā krieviski un pati arī atbraukusi atpūsties no Krievijas.

Spied virsū, lai palielinātuPaēst arī gribējās, tāpēc skatījāmies uz visām izkārtnēm. Es nu negribētu Dicka (tulkojumā: pimpja) ēstuvē ēst, bet tas nu tā - aizstiepāmis uz MC Donaldu. Reāli negaršīga tomēr tā paika, toties Somijas cenu apstākļos daudz maz pieejamākā. Pie tam tur visi to vien dara, kā rij visādus burgerus. Normālu paiku grūti atrast.

Beigās kāpjam kuģī un kuģojam uz Latviju. Reāli iepatikās man uz tā kuģa viena bārmenīte (domāju, ka Igauniete, jo tā palēni runāja ar mani angliski;)). Ta nu es pie viņas paņēmu šo to iedzert (par bračas naudu, jo man naudas nebija ;)

Nu ko? Atbraucām no Tallinas pa taisno uz Rīgu, ienāku kojās, iestūrēju istabiņā, ieslēdzu mazo gaismiņu... Un ko es redzu uz sava galda?

Spied virsū, lai palielinātu

Izrādās, ka padla pele joprojām meklēšanā un zem mana galda ir nolikts slazds. Nu tas tā - bļin tā viņa arī nav rādījusies - gudra maita vai arī jau beigta maita ;)

Bija vērts izlasīt? :D


Komentāri:

koko @ 22.01.2006. 16:45

Nē - mēs tur nepārsalām, toties Latvijā tagad gan ir auksti :D

Ineta @ 21.01.2006. 15:43

Es arī tā gribētu.

@ 21.01.2006. 15:40

Vai Jūs tur nepārsalāt? Paldies par stāstījumu.

Raikons @ 14.01.2006. 12:56

Katrā valstī var atrast kādu interesantu nosaukumu... Zviedrijā ir Geju iela, bet nu interesants ceļojums :)

@ 10.01.2006. 22:05

Jau iepriekšējā komentā rakstīju, ka ir jēga, jo cilvēks, redzot to, ka ir viņa ip, nedaudz padomā par to vai saakt slikti uzvesties vai nesākt!

imyz @ 10.01.2006. 21:30

Domā lietotājam tas būtu jāredz? Piemirsu augšā niku ierakstīt.

koko @ 10.01.2006. 20:58

Nu nezinu - itkā jau nav lielas nozīmes, taču rādīšana tomēr nedaudz liek spamotājiem padomāt par to, ka viņi tomēr tiek pamanīti!

@ 10.01.2006. 19:13

Starp citu, domā IP adreses vajag rādīt?

@ 10.01.2006. 19:11

bija

janka @ 10.01.2006. 18:36

nu jaa labi pavadiiji laiku, bet vai buusi speejiigs taapat chehijaa?

blacky @ 10.01.2006. 17:58

eh...es arī gribu :) bet nekas..jāpagaida vasara....

koko @ 10.01.2006. 07:22

Nu ir divi 2 minūšu gari avi klipiņi, kur mūs pafilmēja, snovojam no kalna un cīnoties ar pampakiem. Tomēr bilde ir pasūdīgas kvalitātes, jo uzņemta ar fotoaparātu. Un tur es nokritu tikai vienu reizi, jo uzlēcu pampakā a kolēģis ar slēpēm tieši tanī brīdī pagrieza man virsū :D

Gastonz @ 10.01.2006. 07:20

Njā, varēja jau kāds pa tām visām dienām uzņemt bildi, kur tu esi brīvajā kritienā ar dēli :D
Es ar gribētu pasnowot kaut kur ārpus Latvijas robežām, bet pagaidām nākas samierināties ar lokālajiem pauguriem... :/


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.