Apcere par OS Jānis Rubļevskis (koko) / 25.02.2006. 22:56 / #Datori / 5 komentāri

Ļoti daudz ir runāts par Win VS *nix... Tad nu es te nedaudz sāku domāt vienā virzienā - viss ir paredzēts noteiktam mērķim un domāts konkrētam lietotājam:

Windows domāts vai nu cilvēkiem, kas maz vai neko nejēdz no tehnoloģijām vai tiem, kas jēdz ļoti daudz, jo tiem, kas nejēdz, winda ir lamer friendly pasākums un viss ir kedā, ka tik pareizie anti vīrusi un ugunsmūri salikti. Tiem, kas daudz jēdz - pēc lieko sūdu nogriešanas un nelielas pasvīšanas šī sistēma ir ļoti pat lietojama.

*nix [lasīt: linux un BSD] ir sistēmas vairāk nedaudz pieredzējušākiem lietotājiem gadījumos, kad pašam viss ir jānokonfigurē, toties ir iespējamas izmantot arī vienkārši kā desktopu sekretārēm vai jebkuram, ja kāds jau šo sistēmu ir nokonfigurējis. Pagaidām drošāks par windows un stabilāks darbībā, ja ir pietiekami datorresursi priekš grafiskajiem logiem. Pie tam, pēc pareizās nokonfigurēšanas reāli ērtāks lietošanā kā windows (neobjektīvas manas domas).

Paliek vien Mac OS! Neesmu mēģinājis, bet domāju Mac OS X uzlikt, lai novērtētu, tomēr, cik esmu dzirdējis, tas īpaši izceļas ar lietošanas ērtumu. Ja tā paņem - vien viņu grafisko saskarņu specifikācija ir viena ļoti liela bībele.

Kopsavilkums: Katram mīļāka ir sistēma, kas pašam patīk un liekas lietojamāka kā pārējās... Argumentu gan vieniem, gan otriem ir ļoti daudz, bet pirms izvēles, nopietni jāpadomā, kas ar šo sistēmu tiks darīts. Domāju, ka neatradīšu nevienu cilvēku, kas nopietnam tīmekļa serverim izmantos windows XP.


Komentāri:

kkk @ 01.03.2006. 13:03

Domaaju ka ne reizi neesat seedeejushi pie mac`a, jo tad neteiktu ka windows ir lamer friendly vai veel labaak user`s friendly!
...ka tik pareizie anti vīrusi un ugunsmūri salikti... uz mac`a nekaadus shitaadus meeslus nevajag likt, iznjemot firewall`u ;)

koko @ 27.02.2006. 05:19

Kiril: es rakstīju, ka nopietnam serverims XP neizmantos - no.lv man nešķiet visai nopietns, kgan kā lai uz to skatās...
Par dizainu - tev ir iespēja aplūrēt kā un kas šitam tiek darīts, uzcept xhtml + css un nosūtīt man - ieintegrēšu speciāli tev ;)

kirils @ 26.02.2006. 12:54

a par to xp kljuudies. tiigjereenam tak viss no.lv klaaaaasters griezhas uz xp kasteem :D

btw, ir ceriiba kaut kad ieraudziit alternatiivu (aciim saudziigaaku) dizainu shai lapai?

krizdabz @ 26.02.2006. 10:52

Es vēl gribētu piezīmēt, ka Win ir ļoti labs (ērts) variants tieši uzņēmumos, kur nav nepieciešama nekāda ūberelītā IT drošība/performance. Arī administrēt MS produktus var lielāks skaits cilvēku un pašam gala lietotājam pierastāk un saprotamāk lietot. Jo, ja teiksim uzņēmumā darbojas *nix, tad nu to sakonfigurēt (vajadzības gadījumā savest kārtībā pēc avārijas) var tikai tas cilvēks, kas to visu uzstādījis, sakonfigurējis :D Tas protams, mazliet ar humora piesitienu, bet ceru, ka mana doma skaidra.

Archijs @ 26.02.2006. 07:25

lietoju xp, gribu macos. ļoti gribu. bet ja jābūt macos, jābūt macintošam. tāpēc jāgrabina nauda. ideāls variants būtu, ja visi kas grib pirkt macbookus, ņems tos un pārdos savus vecos ibookus. cerams arī ka pa lētu naudu


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.