100 Million BC [2008], The Last Hit Man [2008], Juno [2007], Charlie Wilson`s War [2007] Jānis Rubļevskis (koko) / 06.04.2008. 22:27 / #Filmas / 0 komentāri

Izdomāju, ka jāpavēsta īsi par pēdējā laika filmām. Virsrakstā ir visas un sakārtotas attiecībā no sliktākās līdz labākajai.

100 Million BC (nejaukt, kā to izdarīja iivs, ar 10000 BC, jo tās ir divas dažādas filmas)... Un tātad 100 Million BC tagi: asa sižeta piedzīvojumu fantāziju filma, kurā iepīta zinātniskā fantastika. Buļļu kakas un nekas vairāk... Nevienam neiesaku, jo aktierspēle šausmīga, specefekti nesmuki un nostrādāts galīgi anāli. Ja tiktu normāla režisora rokās, tad sižets vēl ok. Dodu 0.5 kokous no 10.

The Last Hit Man ir filma par kādu slepkavu un viņa meitu. Iepīti vēl daudzi slepkavas, bet nav filma stilā - pataisīsim visus par sviestu. Tagota kā krimiķis. Pats dotu klāt vēl arī drāmu. Vietām pasmaga filma, vietām ne tik, bet skatīties interesanti un nav holivudīgi debilais hepīendings. IMDB ļaudis devuši tikai 4.1 balles. Es pilnībā nepiekrītu un saku: 7.5 kokoi no 10.

Juno ir definēta kā romantiska drāma ar komēdijas elementiem. Pilnībā piekrītu definējumam un uzskatu, ka ir ļoti laba filma. Tiesa gan, ja skatās spēcīgi atlēti ar mazām smadzenēm, tad neiesaku. Meitenes varbūt paraudās, bet vispār stāsts ir par jaunu (16 gadi) meitenīti, kas pārgulējusi ar savu draugu un nolēmusi atdot bērnu adoptācijā. Interesanti savirknējumi un beigas atkal nav tādas kādas parasti gaidam no amerikāņiem. Šoreiz tāds dīvains hepīends. Tā kā laikam mana sirds ir visai romantiska, tad piekrītu IMDB reitingam un vēl nedaudz paceļu: 8.5 kokoi no 10.

Visbeidzot Charlie Wilson`s War ir filma, ko iesaku noskatīties daudziem. Protams, ka krutākie kliegs: "standarta ASV patriotims un nekā tur nav." Nesakiet viss, mani mīļie. Tad jau Rīgas Sargi ir vēl pliekanāks patriotisms, ko neviens, izņemot latviešus, skatīties negribēs! Un tātad - Čārlijs ir ASV kongresmenis, kas aukstā kara laikā cīnās par to, lai Padomju Savienības un Afganistānas karā nenotiktu tie lielie slaktiņi. Kā jau pēc saitēm, kas nākušas no wikipēdijas, varam spriest, tad filma ir vēsturiska, kas tagota kā biogrāfiska drāma. Ja palasās enciklopēdiskos datus, tad notikumi diezgan tuvu atspoguļoti, bet labākais jau ir Toma Henka dramatiskais spēlējums. Tiešām parāda cilvēka cīņu un pārdzīvojumus brīžos, kad kaut kas neizdodās. Šo filmu iesaku noskatīties visiem. Sevišķi tiem, kas neko nelasa - vismaz aptuveno vēsturi par 1979.-1989.gadu notikumiem Afganistānā un ASV politiku pret šo zemi uzzināsiet. IMDB no 16 tūkstošiem balsotāju vidējais ir 7.5balles. Es atļaušos likt 9.5 kokous no 10 par labu sižetu, labu aktierspēli un interesantu izpildījumu.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.